Glas Javnosti

Belingem najskuplji igrač, ostavio Halanda u prašini

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Realova zvezda je procenjena na 267,5 miliona evra

Englez Džud Belingeem predvodi listu 100 igrača na svetu sa najvišim procenjenim vrednostima transfera. Zvezda Real Madrida sa vrednošću transfera od 267,5 miliona evra je ispred Norvežanina Erlinga Halanda (Mančester Siti) i njegovih brazilskih saigrača Vinicijusa Žuniora i Rodriga Goesa.

Ovo je lista prema 445. izdanju Vikli Posta koje predstavlja 100 igrača na svetu sa najvišim procenjenim vrednostima transfera prema statističkom modelu CIES Fudbal Obzervera. Međunarodni centar za sportske studije, nezavisna je istraživačka i obrazovna organizacija smeštena u Nojšatelu u Švajcarskoj.


Njihov sajt pruža ekskluzivne podatke i analize o fudbalerima: sa aspektima kao što su performanse, transferi, vrednosti, ocene i talenti.

U pet velikih evropskih liga, Jamal Musiala (Bajern Minhen) predvodi listu za nemačku Bundesligu, Khviča Kvaratskhelia (Napoli) za italijansku Seriju A, a uprkos isteku ugovora u junu, Mbape (Pariz Sen Žermen) za francusku Ligu 1.

Van pet velikih liga, Antonio Silva (Benfika) je ispred Gonsala Inasia (Sporting) i Endrika Felipea (Palmeiras, pozajmljen iz Real Madrida).


U poređenju sa procenama objavljenim u junu 2023, broj igrača sa vrednošću transfera većom od 100 miliona evra gotovo se udvostručio (od 20 do 39), što odražava oštar porast cena igrača tokom prelaznog roka leta 2023. Vrednost stotog igrača sa najvišom procenjenom vrednošću sada iznosi 71,3 miliona evra, u poređenju sa 53,4 miliona evra u junu 2023.


Na osnovu hiljada plaćenih transfera, statistički model omogućava tačnu predikciju transfernih taksi koje su klubovi spremni da plate, s obzirom na novac uložen u prošlosti za igrače sličnih karakteristika.

Vrednosti se baziraju na statističkom algoritmu koji je kreiran ispitivanjem preko 6.000 transfera širom sveta.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti


Glas javnosti/SŽ



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR