Glas Javnosti

Давид Ферер окончао је тениску каријеру, a због повреде морао да преда свој последњи наступ

Sport
Autor: Глас јавности / Б92 / од 28.08.2018.

Давид Ферер окончао је тениску каријеру, а осим земљака Рафаела Надала с којим је играо последњи меч, поштовање му је указао и Роџер Федерер.

Нажалост, Ферер је због повреде морао да преда свој последњи наступ у каријери у 36. години на старту УС Опена.

"Било је посебно јер сам завршио последњи ГС на централном терену са мојим добрим пријатељем Рафаелом. Тужан сам што нисам могао да завршим меч. Али није проблем. Ја сам срећан човек", рекао је Ферер.

Ферер је током каријере освојио 27 АТП титула, а најбољи пласман остварио је у јулу 2013. када је био трећи играч света. Највећи успех на ГС било му је финале Ролан Гароса 2013, док је два пута стизао до полуфинала УСО.

"Делили смо много важних тренутака у каријерама. Он је добар пријатељ, добра особа. Недостајаће нам на Туру. Цео Тур га воли", рекао је Надал.

Познат под надимком "Булдожер" због непоколебљиве и упорне одбране, Ферер је током каријере доживљавао бројне успоне и падове.

Разочарани тренер га је затварао у ормар, а једном је фрустриран игром кратко напустио тенис и радио на градилишту. Међутим, осим бројних АТП титула током каријере је три пута освојио и Дејвис куп са Шпанијом.

"Крајње поштовање за ратника", одао је поштовање Фереру и Роџер Федерер.

Глас јавности / Б92 / од 28.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR