Glas Javnosti

ČUDESNI ĐOKOVIĆ U POLUFINALU AUSTRALIJE: Nole atomskim tenisom demolirao Andreja Rubljova! (VIDEO, FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je danas u četvrtfinalu pobedio ruskog tenisera Andreja Rubljova 3:0 (6:1, 6:2, 6:4).

Đoković je 10. put u karijeri izborio plasman u polufinale Otvorenog prvenstva Australije!

Novak će se za svoje 10. finale popularnog "Ozi opena" boriti u petak protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je ranije danas savladao sunarodnika Bena Šeltona sa 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4.


Povreda, provokacije sa tribina, snažan vetar, agrisivan Rus... Ništa od ovoga nije moglo da stane na put neuništivom Srbinu. Bio je Novak prilično nervozan na ovom meču, raspravljao se sa sudijom zbog provokatora sa tribina, urlao na Ivaniševića, besneo zbog snažnog vetra koji mu je pravio ozbiljne probleme... Međutim, to nije uticalo na njegovu igru, koja je ponovo bila impresivna.


Od samog starta meča vršio je pritisak na servis rivala. Već u drugom gemu Novak je imao prvu priliku za brejk na meču. Rubljov je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i osvoji taj gem, ali to je bilo sve što je uradio u ovom setu. Novak je u nastavku vezao pet gemova, dva puta oduzeo servis rivalu, i sa ubedljivih 6:1 završio posao.


Bilo je evidentno da je Rubljov podigao agresivnost u drugom setu, ali ni to mu nije pomoglo protiv sjajnog Novaka. Samo u uvodna tri gema uspevao je da pruži dostojan otpor Đokoviću, koji u nastavku u potpunosti preuzima kontrolu na terenu. Novak ponovo osvaja pet gemova u nizu i dolazi do praktično nedostižnih 2:0 u setovima (6:2).

U istom ritmu nastavio je Novak i u trećem setu. Odmah na startu oduzeo je servs rivalu i potpuno ga ubio u pojam.

U nastavku je čuvao prednost, rutinski osvajao svoje servis gemove i bez problema priveo meč kraju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR