Glas Javnosti

Црвена звезда против Салцбурга шести пут покушава да се домогне Лиге шампиона од промене имена овог такмичења 1992/1993. године

Sport
Autor: Глас јавности / Новости / од 29.08.2018.

До сада су црвено-бели пет пута застајали на последњем степенику: Динамо Кијев 2000/2001. (0:0, 1:1), Бајер из Леверкузена 2001/2002. (0:0, 3:0), ПСВ 2004/2005. (2:3, 5:0), Милан 2006/2007. (1:0, 2:1) и Глазгов Ренџерс 2007/2008. (1:0, 0:0).

Најближи су били против Динама, јер после 0:0 у Украјини, пред 52.000 навијача на "Маракани" било је 1:1. Бранко Бошковић је дигао стадион на ноге у 22. минуту, а Бјелквич га умирио 11 минута касније. Бајер из Леверкузена, ПСВ и Милан су били прејаки у том моменту, Немци и Холанђани су стизали тих сезона до полуфинала овог такмичења! А, онда је уследио последњи покушај 2007/2008. кад је Звезда надиграла Глазгов Ренџерс у оба меча, али лопта није хтела у мрежу.

- Сећам се јасно тих мечева - истиче, за "Новости", Душан Анђелковић, леви бек и до прошле сезоне активан играч црвено-белих. - На "Ајброксу" смо били бољи, Филип Ђорђевић је погодио пречку, а гол смо примили на крају од Наћа Нова.

"Маракана" је горела, Шкоти су се одбранили пред 55.000 људи.

- Криво ми је јер смо били много бољи, Бурзановић је на почетку изашао један на један са голманом. И ја сам имао прилику десном ногом. Нападали смо као осице цео меч али срећа нам није била наклоњена. Штета, показали смо више, негде заслужили да уђемо у Лигу шампиона.

Популарни "Џин" сматра да је дошло време да се наплате сви ти промашаји.

- Рекао сам и на почетку сезоне да ће ова генерација наплатити све малере претходних, поготово тај последњи у коме смо учествовали Милијаш и ја и да ће играти Лигу шампиона! Салцбург је озбиљан клуб, има јак тим али после 0:0 у Београду верујем да ће Звезда проћи. Биће или 1:1 или 1:0 за нас. Биће свакако тежак меч, сличан овом првом. Не видим да Салцбург може боље, а Звезда ће бити чвршћа, агресивнија и имаће велику помоћ са трибина. Притисак је већи код домаћина, мора да нападне у неком тренутку, а ми ћемо их чекати и верујем дочекати. Имамо искуства од прошле сезоне у Лиги Европе и предосећам да ће нам се коцкице овог пута склопити. Звезда у Лиги шампиона био би прави мелем на све ране, мени на ону од Ренџерса - јасан је Анђелковић, на мечу са Ренџерсом у Београду играчем утакмице.

Из "Анђелових" уста у Божје уши...

ДОБАР ПРОГНОЗЕР
АНЂЕЛКОВИЋ има добар осећај да предвиди успех. Прошле сезоне пред први дуел са Краснодаром, његовим бившим клубом из Русије, рекао је да ће Звезда имати тежак задатак, али да ће проћи у Лигу Европе.

И био је у праву.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR