Glas Javnosti

BOMBA IZ ENGLESKE! NEVEROVATAN ŠOK I JOŠ VEĆE IZNENAĐENJE! Šampion Evrope ostao bez gazde zbog RATA u Ukrajini!

Sport
Autor: Glas javnosti

Pod velikim pritiskom i novim sankcijama engleskih vlasti, ruski milioner Roman Abramovič (55) napustio je Čelsi posle 19 godina!

On je prepustio klub poverencima klupske dobrotvorne fondacije i tako se praktično povukao sa čela "plavaca", aktuelnih šampiona Evrope.

Abramović, koji je kupio klub 2003, bio je pod velikim pritiskom prethodnih dana nakon početka rata u Ukrajini, a sve zbog njegovih ličnih veza sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, uprkos tome što je njegova ćerka nedavno kritikovala prvog čoveka Rusije. Odluku o povlačenju objavio je u subotu, dan pre velikog derbija protiv Liverpula u finalu Liga-kupa.

"Tokom mog skoro 20-godišnjeg vlasništva nad Čelsijem, uvek sam gledao na svoju ulogu kao na ulogu čuvara kluba, čiji je posao da obezbedi da budemo uspešni koliko možemo danas i da ujedno gradimo za budućnost. Isto tako, uvek sam želeo da klub ima pozitivnu ulogu u našoj zajednici", objavio je Abramovič u oproštajnoj poruci.
"Uvek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba i ostajem privržen ovim vrednostima. Zato danas poverenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije predajem upravljanje i brigu o Čelsiju", takođe je naveo bogati Rus, koji je promenio istoriju tog kluba, ali i engleskog i evropskog fudbala od kada je preuzeo velikana sa Stamford Bridža 2003.

"Verujem da su oni trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača", dodao je on.

Prema nezvaničnim informacijama, imigracioni službenici u Engleskoj dobili su navodno instrukcije da Abramoviču zabrane povratak u tu zemlju jer ga je Aleksej Navaljni, ruski opozicionar, okarakterisao kao jednog od ključnih saradnika Vladimira Putina.

Pod Abramovičevim vođstvom, Čelsi je osvojio ukupno 18 trofeja, uključujući pet titula u Premijer ligi i čak dva puta je postao prvak Evrope.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR
od gordana u 12.08.2022 11:25:03 h
     0 
sta sve pravi rat,od uzasnih preokreta do sportskih.