Glas Javnosti

Bokserski savez Srbije pokreće akciju usmerenu na vaspitavanje dece

Sport
Autor: Glas javnosti

Deca koja ostvare stabilnu vezu sa roditeljima i vaspitačima, kasnije će pokazati samouverenost, sigurnost, stabilnost, kreativnost...

Bokserski savez Srbije (BSS) pokrenuo je akciju sa akcentom na vaspitanju dece, saopštio je predsednik te organizacije Nenad Borovčanin.

"Bokserski savez Srbije pokreće akciju u bokserskim klubovima koja će predstavljati svojevrsni vaspitni kurikulum kroz koji će se raditi na podršci detetu u oblikovanju i stvaranju mogućih situacija gde se uspostavljaju socio-emocionalni odnosi", naveo je Borovčanin.

On je ocenio da je "kompetencija dece na roditeljima", koji predstavljaju "paradigmu za dete, ali i na vaspitačima bilo da je reč o vaspitaču u vrtiću, školi, treneru u sportu koje je dete izabralo kao vid rekreacije ili svog budućeg poziva".

Predsednik BSS je dodao da je jako bitno za decu da imaju kvalitetno vaspitanje.

"Deca koja ostvare stabilnu i jaku vezu sa roditeljima i vaspitačima, kasnije će pokazati samouverenost, sigurnost, stabilnost, kreativnost, kao i spremnost da se prilagode svojoj društvenoj sredini. Vaspitanje ima uticaj na kompletnog čoveka, izgradnju njegovog intelekta, karaktera, emocija i tu se susrećemo sa procesom usvajanja znanja, umeća i navika, proces razvijanja telesnih i intelektualnih snaga i sposobnosti, pogleda na svet", objašnjava Borovčanin.


Pojedinac, mladi sportista veliki deo vremena provodi u sportskom klubu koji, kako je saopštio predsednik BSS, uz porodicu predstavlja fundamentalni faktor pripreme dece i mladih za život i rad u društvenoj zajednici.

"Podrška i saradnja između roditelja i trenera za kompletan dečiji razvoj i dečija postignuća na svim poljima posebno je važna, a što je komunikacija jača time se kvalitetnije i efikasnije implementiraju kreativne ideje i zadovoljavaju interesovanja i potrebe dece. Naši treneri u bokserskim klubovima širom Srbije narednih meseci proći će pedagošku obuku, iako mnogi, naročito ovi stariji to već jesu i svojim rezultatima su već dali ono što se traži od njih, a to je da stvaraju bolje ljude", dodao je Borovčanin.


Povodom pokretanja akcije u klubovima gde će se pored boksa raditi i na vaspitnom konceptu, Borovčanin je poslao svim trenerima u Srbiji pismo zahvalnosti kako bi nastavili dalji rad na tome.

Usavršavanje svih sledi kroz niz edukativnih radionica, a sve u cilju da se što lakše savladaju svi izazovni momenti sa kojima se suočavaju svi u vaspitnom procesu.

"Deca se razvijaju u interakciji brojnih faktora, a roditelji i vaspitači, odnosno treneri su temelj u njihovom vaspitanju i razvoju, naročito ako među njima ima dobre komunikacije i pragmatične saradnje. Socijalna integracija deteta uviđa se putem interakcije sa okruženjem, a samim tim podstiče se njegov celokupni razvoj. Deca se ne rađaju s veštinama, vrednostima i vrlinama. Sve one su važan deo detetovog identiteta i ličnosti, zbog čega je svako dete jedinstveno, prepoznatljivo i različito od drugih. Zajedničko im je da se one uče, stiču, uvežbavaju i razvijaju, prvo u porodici, a zatim i u školi, sportskom klubu", istakao je Borovčanin.

Na kraju je rekao da je važno da deca budu tolerantna, dosledna i iskrena.

"Naša misija će biti upravo ta, da kod dece razvijemo strpljenje, toleranciju, kritičnost, doslednost, iskrenost, uvažavanje, da u svakom trenutku svog života budu šampioni, dosledni i dostojni sebe", zaključio je Borovčanin.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR