Glas Javnosti

KAZNA: Fudbaler ostao bez plate zbog „lajka“ utakmice Rusija – Srbija

Sport
Autor: Glas javnosti

Slavni ukrajinski klub Šahtjor iz Donjecka odlučio je da kazni svog igrača Husrava Toirova oduzimanjem mesečne plate iz zaista bizarnog razloga.

Toirov je na društvenim mrežama označio da mu se sviđa jedna objava s prijateljske utakmice Rusije i Srbije u Moskvi, a to je razljutilo sve u klubu iz Donjecka.

Toirov je reprezentativac Tadžikistana, a Šahtjor je saopštio da će njegovu oduzetu platu preusmeriti jednoj od jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

„Fudbalski klub Šahtjor vidio je reakciju Husrava Toirova ispod objave o pobedi zemlje agresora. Smatramo to neprihvatljivim i sramotnim ponašanjem. Fudbaler će biti kažnjem mesečnom platom, a ovaj novac će biti upotrebljen za izdržavanje jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u zvaničnom saopštenju klubaKako pišu ukrajinski mediji, plata Toirova iznosi oko 7.000 evra, a to je lepa svoga kada se u obzir uzme činjenica da mu je tek 19 godina. Radi se o jednoj od mladih nada kluba iz Donjecka, ponikao je u Lokomotivi iz Pamire, potom prelazi u Dinamo iz Dušanbea, a pre Šahtjora igrao je još za kazahstanski Atirau.

Ranije je privukao pažnju i jer je javno podržao Palestinu u sukobu sa izraelskom vojskom

Glas javnosti /B09S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR