Glas Javnosti

ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ О УБИСТВУ ПРЕМИЈЕРА Ђинђића открио адвокат Горан Петронијевић!

Vesti
Autor: https://www.a1info.net/

Политичари из редова демократске власти били су директно умешани у убиство српског премијера Зорана Ђинђића, 12. априла 2003, а део политичког врха је то знао, али је ћутао зарад очувања власти! Ово тврди адвокат Горан Петронијевић, бивши судија Окружног суда у Београду, који наводи да је српски премијер убијен због Косова и истиче да је зато неопходно поновити судски процес.

– Прошло је довољно времена и направљена је озбиљна временска дистанца од 17 година, што би оправдало право отварање и решавање тог случаја. То би требало да буде позив свим онима који о томе знају много више него што се у јавности зна и него што стоји у судским списима. Ово је позив тим политичарима да коначно проговоре о томе. Да не чекамо опет британске архиве да нам се отворе, да би нам то показали – каже за „Ало!“ Петронијевић, који је у процесу века бранио Сашу Пејаковића Пелета и Жељка Тојагу Жмигија.



– То су политичари тадашњег државног врха, из демократске власти. Међу њима и оних који никада неће смети да проговоре због сопственог учешћа у томе и оних који знају шта се стварно догодило – нису учествовали у томе, али су ћутали зарад тадашње политичке ситуације. Те друге позивамо да устану, да кажу шта се стварно догодило, а они то добро знају – наводи Петронијевић.

– Постоји једна група политичара која је помагала приликом стрељања Ђинђића и друга која није учествовала, али зна да ови први јесу. Ћутали су зарад тадашњег јединства власти иИи опасности да демократска влада не изгуби позицију. Сада је време да коначно проговоре јер се ближи решавање питања Косова… Поново се дешава оно што је Ђинђић рекао: „Косово сад и Република Српска сад или одмах!“. То га је и убило! А то и они знају – износи за “Ало!” шокантне податке адвокат Петронијевић.

Познати београдски адвокат није желео да именује никог од функционера тадашње власти.

– Нећу никог именом прозивати. Свако ће се препознати. Било би добро да се зарад српске историје реши то питање о које ћемо се кад-тад поново саплитати. Мислим да је време да се у Србији реше те ствари – упозорава саговорник нашег листа.

Петронијевић је сигуран да су наручиоци и извршиоци атентата из иностранства.

– Ђинђића нису имали времена да сатанизују јер је он у том тренутку схватио да су они уместо да пошаљу силне милијарде које су му обећали, наставили да распарчавају земљу. То је моменат када се он потпуно буди и каже: „Ја у томе нећу да учествујем“ и изговара две кључне реченице. Тада је тражио да се реши питање Косова и Републике Српске. Нису имали времена да га прогласе лошим момком, као што су то урадили са Слободаном Милошевићем. Одлучили да га елиминишу, то су једино могли. Да га убију и покажу непријатељску заставу. Наручиоци су после тога опструирали истрагу и управљали суђењем – закључује Петронијевић.



За убиство премијера осуђени су Звездан Јовановић Звеки и Милорад Улемек Легија на по 40 година.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR