Glas Javnosti

Snimi vas kamera u busu bez maske, dolaze sanitarci i udaraju po džepu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prošle nedelje u Beogradu je zbog velikog broja obolelih od korona virusa uvedena vanredna situacija, a kao jedna od prvih donetih mera bilo je obavezno nošenje zaštitnih maski u vozilima javnog gradskog prevoza, kao i u zatvorenim prostorima.

Prošle nedelje nadležni su samo upozoravali građane da je nošenje maski obavezno, a od danas je krenula kontrola, kao i kažnjavanje. Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku da kazna za sve one koji ne budu nosili maske tamo gde je ona obavezna bude 5.000 dinara.

 Kako su obelodanili nadležni, za kažnjavanje će biti zaduženi isključivo sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja koji će imati podršku pripadnika policija i Komunalne policije.

Interesantno je, međutim, kako su istakli nadležni, da će im u tome pomagati i kamere koje se nalaze u autobusima, trolejbusima, tramvajima...

- U svim našim autobusima imamo kamere zbog bezbednosti putnika i vozača, te iz našeg Operativnog centra možemo da vidimo da li u nekom autobusu ima ljudi bez maske. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je nadležna za kažnjavanje, jer je reč o zdravstvenom propisu, a Komunalna milicija će asistirati u tom poslu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vanredna situacija u prestonici uvedena je na dve nedelje, a onda će se ponovo analizirati stanje sa epidemijom korona virusa.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR