СНИМАК НIJE ДОКАЗ: Настављено суђење озлоглашеној неговатељици из Звечанске

Sudjenje 213

Фото: Pixabay

Понашање сестре забележено телефонском камером снимљено је без дозволе

Суђење Ђурђији Алимпијевић, бившој неговатељици у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине, настављено је у Првом основном суду у Београду.
Њој се суди због оптужби за занемаривање поверене јој деце.

Њено понашање према детету забележено је телефонском камером и објављено на интернету, али је суд тај доказ изводио као незаконит на предлог њеног браниоца.
Снимак неће, међутим, моћи да буде доказ у овом случају јер је у Центру забрањено снимање без дозволе, а жена која је снимила инцидент није имала дозволу за то.

Према ставу суда на овај начин нарушена је приватност и безбедност и деце и њихових старатеља.

Против ауторке снимка М. Ј. највероватније бити покренут кривични поступак због неовлашћеног снимања и фотографисања деце, саопштено је  на данашњем суђењу.

Прво основно тужилаштво у Београду поднело је против Алимпијевићеве оптужбу којом се терети за кривично дело "злостављање и запуштање малолетног лица", за које је запрећена казна до три године затвора.

Према оптужби она је 11. јула 2019. године, свесна противправности свог дела, грубо занемарила своју дужност збрињавања и васпитавања, тако што је злостављала двогодишњег дечака Н. М. о којем је била дужна да се стара.

Она је, како се сумња, носећи мобилни телефон у левој руци, у десној руци носила малолетног Н. М., држећи га за надланицу на груб и непримерен начин, уневши га у просторију тако носећи до кревета, те га затим користећи само десну руку бацила у кревет, не престајући да гледа у мобилни телефон све време док је носила и спуштала дете.

Затим је фотографисала друго дете, које је било у кревецу поред, што је забрањено правилима стационара, наводи тужилаштво.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedna od najpoznatijih animiranih porodica zabavlja gledaoce širom sveta više od 30 godina.

Pacijentkinja u Nišu uprkos činjenici da je znala da ima Koronu, više od 10 dana išla po kafićima i družila se sa prijateljima i na taj način širila koronu među sugrađanima.

Od tihog heroja do mete za linč - u najkraćem se može opisati put dr Predraga Kona u javnosti. I verovatno bi epidemiolog i dalje bio uzdržan da kap nije prelila čašu. Doktor je juče najavio da se povlači sa mesta u Kriznom štabu, ali je nakon razgovora sa predsednikom i premijerkom ipak ostao na toj funkciji.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone