Glas Javnosti
posta

SMILOVALI SE: Od sutra PONOVO KLIMA U GSP!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zbog najavljenih visokih temperatura vazduha u narednim danima od sutra će početi da se koriste klima-uređaji u vozilima javnog prevoza putnika!

Ovu odluku doneo je Sekretarijat za javni prevoz.

Odluka je doneta i u skladu sa preporukama Gradskog zavoda za javno zdravlje u cilju sprečavanja obolevanja i širenja kovida-19, koji je kada je prevoz pušten u rad 8. maja zabranio korišćenje rashladnih uređaja.

"Sekretarijat za javni prevoz je naložio prevoznicima, na osnovu preporuka za primenu mera pri korišćenju klima-uređaja u vozilima dobijenih od Gradskog zavoda za javno zdravlje, da sprovedu i poštuju posebne mere pri korišćenju uređaja za rashlađivanje vazduha u vozilima javnog prevoza putnika na teritoriji Beograda", navode u Sekretarijatu.

Podešavanje režima rada klima-uređaja u vozilima biće takvo da udeo vazduha koji se zahvata iz spoljašnje sredine bude što veći, uz optimalnu kombinaciju sa prirodnom ventilacijom. Optimizacija rada klima-uređaja znači da se koriste samo u uslovima kada je temperatura spoljašnjeg vazduha veća od 28 stepeni Celzijusa i to na način da temperatura u vozilu bude za pet stepeni niža, uz podešavanje snage ventilatora klima-uređaja na minimum.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR