Смењен комплетан борд директора Луке Бар

luka-bar

Комисија за кадровска и административна питања Владе Црне Горе на јучерашњој седници је размотрила предлог Министарства саобраћаја и одлучила да разреши чланове одбора директора због подношења оставке председника тог тела Војина Жугића.

Предлажемо скупштини акционара Луке Бар да разреши чланове одбора директора: Војина Жугића, Биљану Јакић, Владана Радоњића и Неџиба Ибрахимовића и да за нове чланове, представнике државног капитала, изабере Бранислава Бранковића, Зорана Радојичића, Зорана Срзентића и Дамира Рашчића, пише у закључку који потписује председник комисије Мевлудин Нухоџић. Његов предлог је на јучерашњој седници усвојила Влада, пише Дан.

У решење комисије није дато појашњење због чега је Војин Жугић поднео оставку на место председника борда. По закону, када један члан поднесе оставку, мора да се бира нови борд, али то не значи и мењање осталих чланова тог тела.

Скупштина акционара Луке Бар заказана је за уторак, 17. март. Од нових чланова борда, најпознатији јавности је Зоран Срзентић, бивши председник Општине Бар. Жугић одавно није заказивао седнице одбора директора, због чега предузеће није могло да доноси одлуке о пословима вредним преко 100 хиљада евра. Обавеза борда је да има једну седницу месечно.

Према незваничним информацијама, он није био у добрим пословним односима са менаџментом који предводи извршни директор Владан Вучелић, који је на ту позицију дошао месец после Жугића. Менаџмент је негодовао због тога што борд не заседа и не доноси одлуке о реализацији послова веће вредности.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер најавио је подршку у заштити границе од миграната за Грчку и земље Западног Балкана.

Дуги редови и до пола километра испред продавница, људи удаљени метар једни од других стрпљиво чекају да пазаре неопходно – слика је Италије која се данима бори против коронавируса. Потрошачи највише купују шпагете и поврће, а несташице нема.

Владимир Билчик, копредседавајући Парламентарног одбора Европске уније и Црне Горе за стабилизацију и придруживање (ПОСП) рекао је да ЕУ може да помогне у решавању институционалне кризе у Црној Гори, као што је то учинила и у Северној Македонији, али да за њихово укључивање није довољан позив опозиције.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета