Glas Javnosti

Uhapšena tužiteljka zbog saradnje sa KAVAČKIM klanom

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Slovenačka policija uhapsila je službenicu Specijalnog državnog tužilaštva te zemlje, pišu tamošnji mediji.


Prema dostupnim informacijama radi se o tužiteljki Tanji T. koja se sumnjiči da je odavala informacije iz istrage članovima ogranka „kavačkog klana“ u Sloveniji. Ona je imala pristup nalozima za pretres i tajnim podacima.

Ona je, prema prvim informacijama iz istrage, to radila preko svog partnera. Time je, kako se sumnja, pomogla kavčanima oktrivajući im plan djelovanja istražnih organa. Zbog toga su neki članovi slovenačkog ogranka „kavačkog klana“, u maju, kada je policija udarila na njih uspeli da pobegnu.

Podsetimo, tokom sprovođenja akcije protiv slovenačkog ogranka „kavačkog klana“, kako je ranije objavio portal Dan, tužilaštvo Slovenije podiglo je optužnicu protiv 24 osobe. U toku razbijanja tog dela kavačkog klana procesuirano su 64 osobe. Međutim istraga za neke od ovih lica nije došla do konkretnijih rezultata osim do njihovih nadimaka, pišu tamošnji mediji. Tako je jedan deo ove kriminalne grupe, za sada, ostao „nepoznat“.


Ova grupa tereti se za krivično delo trgovina drogom, a sud nije odobrio proširenje istrage u odnosu na krivično delo ilegalna trgovina oružjem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR