Glas Javnosti

SKANDALOZNI TV PRILOG ZAPANJIO SRBIJU: Postupak lečenja steriliteta kod krava mogao bi da se primeni i na žene jer je jeftinije...(VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Izgleda da čak i u poljoprivrednim emisijama ima prostora za skandalozne izjave, o čemu svedoči i prilog koji se širi društvenim mrežama, prevashodno Tviterom.

U prilogu novinar, objašnjavajući postupak lečenja steriliteta kod krava primećuje da bi "slično moglo da se primeni na žene, jer bi bilo jeftinije". 

Objašnjavajući lečenje steriliteta kod krava, novinar koji je radio prilog emitovan na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, naveo je da bi sličan princip mogao da se primeni na žene, jer bi bilo jeftinije.

“Možda bi doktori humane medicine i ginekolozi mogli da odu na neki lep kurs na Veterinarski fakultet, to bi nam diglo natalitet, a i bilo bi jeftinije. Cela procedura lečenja steriliteta uz pomoć prida košta ispod sto evra, spirala za krave košta 1800 dinara. Ali koštaju i hormoni itd. S obzirom na to da se kravi daju doze za goveda, za žene bi sigurno moglo da bude jefitnije od toga. Sigurno manje od hiljade i hiljade evra koliko daju naše žene pa i naša država na stranim klinikama”, kaže novinar u prilogu.

 
Prilog, koji je izazvao veliku pometnju na mrežama u Srbiji, kako ćemo pisati nešto kasnije, emitovan je još 2. maja. Nakon burnih reakcija, javio se autor.

- Ja ne želim ništa da demantujem, jer kako da demantujem nešto što nisam rekao ? No, želim da se izvinim, ukoliko je bilo ko pretrpeo bol zbog neodgovornih naslova i nečije lične netrpeljivosti prema meni. Taj prilog je inače emitovan još drugog maja a ovde se radi o reprizi. Iz kog razloga je baš sada taj naslov ubačen, nisam siguran, ali siguran sam da se neću obazirati na takve stvari i pitanje koje ću uvek postavljati je „DA LI U MNOGIM SLUČAJEVIMA KRAVE IMAJU BOLJI I STRUČNIJI I HUMANIJI TRETMAN STERILITETA NEGO ŽENE ?“. Uz to, siguran sam da me ovo neće pokolebati i svi koji me znaju privatno znaju koliko sam posvećen borbi protiv steriliteta, zalaganju za to da što više parova, ili žena bez obzira na seksualnu orijentaciju , u Srbiji dobije decu. Ako ikako mogu da medijski ili na bilo koji drugi način , doprinesem toj borbi – uvek ću biti tu, napisao je Uroš Davidović u saopštenju.

Reakcija Tviteraša na repriziranu emisiju bile su burne.

 

(Glas javnosti/Blic Žena)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR