Glas Javnosti

Skandalozna izjava Tominog sina: Korona se širi velikom brzinom i narodu je očigledno potrebno naređenje i motka! (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Korona se širi velikom brzinom i narodu je očigledno potrebno naređenje i motka, da bi poštovao pravila. Gotovo svi zaraženi imaju od 17 do 35 godina, i uglavnom su se zarazili na proslavama.

Oni zbog godina lakše podnose, ali su zato rezervoari bolesti i mogu da ugroze starije - rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i naglasio da se mere uvode kako bi se izbegao španski i italijanski scenarijo.

Skandal! To o narodu misle u Srpskoj naprednoj stranci. I njeni funkcioneri.

Danas je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić na predlog Kriznog štaba proglasio vanrednu sutuaciju u tom gradu, jer je naglo skočio broj zaraženih korona virusom. A ovom izjavom je to i obrazložio.

- Korona se širi velikom brzinom i narodu je očigledno potrebno naređenje i motka, da bi poštovao pravila - uzviknuo je Nikolić junior.

Samo za jedan dan je registrovano 63 nivih slučajeva, dok ih je za vreme epidemije za dva i po meseca bilo ukupno 68.

On je pojasnio da je kragujevački krizni štab nadležnom ministarstvu predložio mere koje bi trebalo da budu realizovane u cilju sprečavanja širenja korona virusa i da će u toku dana biti poznato koje će tačno mere biti preduzete. 

U praksi, ovakva situacija bi trebalo da podrazumeva skraćeno radno vreme svih ugostiteljskih objekata, obavezno nošenje maski i rukavica u zatvorenim prostorijama i svim javnim institucijama, kao i zabranu svih javnih skupova.

U Kragujevcu je preko noći drastično skočio broj zaraženih, te je Gradski krizni štab danas ponovo zasedao i tražio od Vlade Srbije da im hitno odobri uvođenje vanredne situacije, kao bi se stalno na put širenju zaraze.

Na osnovu rezultata koji su rano jutros, u 02.00 pristigli u Institut za javno zdravlje u Kragujevcu, samo za protekla 24 sata broj pozitivnih pacijenata na korona virus je u odnosu na prethodni dan povećan čak šest puta.

Od 252 testiranih, 62 je bilo pozitivno, što je gotovo čertvrtina.

(izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR