Glas Javnosti

SIN BIVŠEG MINISTRA IZLAZI IZ PRITVORA: Vladimir Škundrić pušten da se brani sa slobode

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora Vladimiru Škundriću, koji je pre dva dana bio uhapšen sa još 20-ak osumnjičenih za nerede i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Srbije.

Predlog za pritvor je odbijen i za još dvojicu osumnjičenih N.B i V.T, koji su sa njim uhapšeni i oni su nakon saslušanja pušteni da se brani sa slobode.

 Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, tužilaštvo ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Sin Petra Škundrića, funkcionera SPS-a, i druga dvojica terete se za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru.

Prvom osnovnom sudu u Beogradu je tokom prošlog vikenda privedeno ukupno 27 osoba, među kojima su bili Škundrić i N.B. i V.T. za koje je tužilaštvo predložilo određivanje privora, a koji se terete zbog izvrššenja krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i mira i nasilničko ponašanje.

Sudija za prethodni postupak je usvojio u odnosu na 14 okrivljenih predlog tužilaštva i odredio im pritvor do 30 dana, pretežno iz razloga postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili uticati na svedoke, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

U odnosu na 13 okrivljenih, sudija za prethodni postupak je odbio predlog za određivanje pritvora kao neosnovan, napomeunula je ona.

Protesti ispred skupštine praćeni neredima počeli su 6. jula u centru Beograda.

Desetine osoba je uhapšeno i osuđeno zbog prekršaja, a više njih i zbog krivičnih dela zbog kojih će se protiv njih sprovesti krivični postupak.

(Izvor: Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR