Glas Javnosti

Naučnici otkrili misteriozno "zlatno jaje" na dnu mora kraj Aljaske: "Nešto je pokušalo da izađe napolje"

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Naučnici koji su uz obalu Aljaske pronašli nešto što izgleda poput zlatnog jajeta, misle da su uspeli da otkriju o čemu se tačno radi.

Ovaj bizarni predmet, koji su naučnici izvadili s morskog dna mogao bi da bude ljuska jajeta ili ostaci morskog sunđera. Međutim, šta je tačno, moraće da se utvrdi u laboratoriji. Naime, naučnici Nacionalne uprave za okeane i atmosferu opisali su ga kao nežno kožno tkivo.

Međutim, kad su napravili DNK analizu, otkrili su da se radi o potpuno novoj životinji do sad nepoznatoj nauci.


Američki naučnici detaljno će proučiti uzorak i napraviti dodatne genetske analize kako bi otkrili o kakvoj bi se to životinji moglo raditi. Ono što posebno intrigira je činjenica da je predmet pronađen „prazan” s rupom na zadnjoj strani, što bi moglo da sugeririše da je nešto u njemu bilo i iz njega izašlo.

Međutim, dr Lusi Vudal sklonija je tumačenju da se radi o sunđeru.

Rupa je verovatno samo oštećenje do kojeg je došlo vremenom. Ali, mogla bi da pruži potpuno novi uvid u to kako život u dubokom moru preživljava i napreduje, istaknula je, prenosi Sputnjik.

Inače, zlatna boja koja je privukla pažnju istraživača, zapravo je rezultat odbljeska svetala s podmorskog vozila na daljinsko upravljanje.

Kad je predmet donesen na površinu, njegova boja je bila svetlo smeđe-žuta, prenosi portal Zimo.


Glas javnosti/P02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR