Glas Javnosti
posta

Sergej Trifunović: Nema desničara, nema službi - čist građanski skup

Vesti
Autor: Glas javnosti

Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana kazao je da je večerašnji protest ispred Narodne skupštine čist građanski skup, na kojem nema desničara, pripadnika Levijatana i službi.

Sedeljku učesnika protesta ispred parlamenta ocenjuje kao razliku između tvrdih desničarskih grupa, za koje kaže da su "kerovi službe" i "ubačeni element" u nameri da pokušaju da naprave nasilni protest.

- Država je ubacila svoje ljude da ovde naprave karambol, da (Ana) Brnabićka i (Dragan J.) Vučićević na Pinku mogu da se zgražavaju kako su me napali, a napali su me njihovi ljudi, rekao je Trifunović.

On je dodao da je bitno da se protesti ne zaustave, čak i ako bude pauze tokom leta i zbog epidemije koronavirusa.

- Onakve slike kao juče nisam video ni za vreme Slobodana Miloševića. Nisam video da policija bije nekoga ko je na zemlji, a da ga svako sledeći udari pendrekom ili nogom, napominje lider PSG.

Dodaje da je brutalnost policije dala dovoljno materijala da se protesti ne ugase. Upitan za odnose sa kolegama iz Saveza za Srbiju,Trifunović je kazao da je ranije govorio lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću da treba da se slože oko toga da imaju isti cilj i istog neprijatelja, ali različita sredstva i različitu borbu.

Dodaje da narativ da je neko izdajnik vodi ka incidentima kao što je bio jučerašnji, kada je napadnut na protestu, ili onom kada je skupljao potpise za izbore u Knez Mihailovoj.

Kada je u pitanju zabrana okupljanja na javnom mestu u Beogradu, koja u petak stupa na snagu, Trifunović kaže da je to još jedan vrlo jeftin trik uveden da vi se sprečili protesti.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR