САНКЦИЈЕ ЗА ТАКОЗВАНО КОСОВО: Курти није очекивао овакав потез велике силе

sankcije

Први ударац задат Куртију због одбијања такси.

Сједињене Америчке Државе обуставиће 200 милиона евра вредне инвестиције, што је први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на произвиде из БиХ и централне Србије, јављају приштински медији.

Наводи се да је шеф програма „Миленијум челенџ корпорејшн“ (МЦЦ) Шон Каирнкрос данас у телефонском разговору обавестио Куртија о тој одлуци Вашингтона.

– Косово више не може да рачуна на 50 милиона евра МЧ-а, као ни на осталих 150 милиона евра пројекта у вези са гасом за које је планирано да буду уложени на тзв. Косову – наводи се у извору.

Подсећа се да је телефонски разговор између Каирнкроса и Куртија требало да буде одржан 6. марта, али се косовски премијер није одазвао позиву

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Томислав Момировић испред ХОРЕС-а (Пословно удружење хотелско-угоститељске привреде Србије) саопштио је да су први радници данас отпуштени а први хотели затворени у Србији због корона вируса. ХОРЕС је због тога организовао проширену седницу управног одбора, пренели су медији.

Andrej Klimov, ruski senator istakao je značaj prijateljstva Srbije i Rusije, saradnje na ekonomskom nivou i činjenicu da je Srbija mesto sukoba velikih sila više od jednog veka.

Он је истакао и да је кинески рецепт препорука свим земљама

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета