САНКЦИЈЕ ЗА ТАКОЗВАНО КОСОВО: Курти није очекивао овакав потез велике силе

sankcije

Први ударац задат Куртију због одбијања такси.

Сједињене Америчке Државе обуставиће 200 милиона евра вредне инвестиције, што је први ударац влади Аљбина Куртија због одбијања да укине таксе на произвиде из БиХ и централне Србије, јављају приштински медији.

Наводи се да је шеф програма „Миленијум челенџ корпорејшн“ (МЦЦ) Шон Каирнкрос данас у телефонском разговору обавестио Куртија о тој одлуци Вашингтона.

– Косово више не може да рачуна на 50 милиона евра МЧ-а, као ни на осталих 150 милиона евра пројекта у вези са гасом за које је планирано да буду уложени на тзв. Косову – наводи се у извору.

Подсећа се да је телефонски разговор између Каирнкроса и Куртија требало да буде одржан 6. марта, али се косовски премијер није одазвао позиву

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

IN4S TV počinje emitovanje televizijskog programa u nedelju 28. juna iz studija u Sava Centru. Cilj je da kada se završe sve procedure počne emitovanje i kablovskog kanala.

Војна установа "Моровић", Шид и Миратовачко поље одређени су, одлуком Владе, за објекте спровођења мера карантина.

Нико из полиције, тужилаштва нити БИА ме није контактирао поводом бруталних претњи смрћу које сам добио, а пошто знам колико су они агилни, вероватно ништа нису ни предузели – поручује за "Данас" први српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone