Glas Javnosti

Шакота: Изузетно важан меч; Лазић: Немамо право на грешку

Vesti
Autor: Glas Javnosti / novosti.rs

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота, пред меч 20. кола АБА лиге против Цедевита Олимпије, изјавио је да је то веома важан сусрет за црвено-беле.

АБА делимично ублажила казну Звезди

Звезда без тренера у Виторији: Шакота остаје у Београду, Лукас дебитује против Басконије

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота, пред меч 20. кола АБА лиге против Цедевита Олимпије, изјавио је да је то веома важан сусрет за црвено-беле.


"Морамо да кажемо да је овај меч изузетно важан за нас, и то на старту недеље у којој нас поново очекује дупли програм у Евролиги. Међутим, не само што је први у низу већ и услов за неке ствари касније, меч са Олимпијом Цедевитом је најважнији. Свесни те чињенице морамо да уђемо у овај меч снажно, знајући колико је важан овај меч. Играмо против директног противника за пласман у плеј офу и само та чињеница довољно говори”, рекао је Шакота за клупски сајт.

Капитен Бранко Лазић сматра да његов тим нема право на грешку у овом сусрету.

"Утакмица која директно одлучује о пласману у плеј-оф. Само ово да кажемо и верујем да сви могу да схвате колика је важност ове утакмице. Немамо право на грешку, морамо да одиграмо изузетно чврсто,са много више енергије борбе и верујем да тиме имамо велику шансу да победимо. Позивам и навијаче да дођу у халу у недељу увече, и наше Звездаше који ће бити на фудбалском дербију и све остале. Много нам је важно да пред пуним трибинама и подршком одиграмо ову утамицу, а остало је на нама”, рекао је Лазић.

Његов саиграч Владимир Штимац рекао је црвено-бели у недељном сусрету морају да победе.

"Много важан меч. Нема назад, само победа долази у обзир, али играмо против екипе која има свој квалитет. У односу на први меч било је промена и код њих и код нас. И поред одласка Симоновића, имају у нападу доста опција, ту су Блажич, Цирбес, Мурић… Добра екипа против које морамо да се поставимо као да играмо евролигашку у утакмицу у Београду што значи да морамо да одиграмо много чвршће, јаче, енергичније него неке утамице. Нашим навијачима немам шта да кажем. Увек су уз нас и знају да препознају тренутак када нам је важно да нам дају додатну снагу. Ово је та утакмица", рекао је Штимац.

Меч између кошаркаша Црвене звезде и Цедевита Олимпије игра се сутра од 21 сат у хали "Алекасандар Николић" у Београду

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR