Glas Javnosti

Рус саветује како направити заштитну маску за минут ВИДЕО

Vesti
Autor: Спутњик

Власти Ростова посаветовале су своје становнике како да се заштите од пандемије корона вируса и сами направе заштитне маске, које према њиховом мишљењу, по ефиканости не заостају за фабричким.

Начелник Управе за трговину и потрошачке услуге Ростова на Дону Константин Тихонов, показао је како прави заштитну маску за само један минут у кућним условима.

За овакву маску од материјала потребни су папирни убруси, канцеларијске гумице и хефталица.

„За 500 рубаља или 660 динара, можете направити 1.000 оваквих маски“, израчунао је државни службеник. Према његовим речима, пре него што се приступи раду, потребно је дезинфиковати руке антисептиком.

„Како су нам објаснили у фабрици где их производе, маска треба да буде четворослојна. Узимамо две салвете, превијемо их и добијемо четири слоја“, објашњава Тихонов и додаје да након тога гумице захефтају на превијеним крајевима салвете.

„Маска је готова. Не заостаје за онима из продавнице“, закључује Тихонов.

Због повећане потражње услед ширења корона вируса у Русији, влада несташица медицинских маски. Министарство трговине тврди да ће резерве ускоро бити попуњене.

Такође се истиче да се једна маска може носити свега 2-3 часа, након чега се терба заменити новом. Уколико се маска навлажи, требало би је одмах заменити.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR