Рус саветује како направити заштитну маску за минут ВИДЕО

maska

фото: printscreen/youtube

Власти Ростова посаветовале су своје становнике како да се заштите од пандемије корона вируса и сами направе заштитне маске, које према њиховом мишљењу, по ефиканости не заостају за фабричким.

Начелник Управе за трговину и потрошачке услуге Ростова на Дону Константин Тихонов, показао је како прави заштитну маску за само један минут у кућним условима.

За овакву маску од материјала потребни су папирни убруси, канцеларијске гумице и хефталица.

„За 500 рубаља или 660 динара, можете направити 1.000 оваквих маски“, израчунао је државни службеник. Према његовим речима, пре него што се приступи раду, потребно је дезинфиковати руке антисептиком.

„Како су нам објаснили у фабрици где их производе, маска треба да буде четворослојна. Узимамо две салвете, превијемо их и добијемо четири слоја“, објашњава Тихонов и додаје да након тога гумице захефтају на превијеним крајевима салвете.

„Маска је готова. Не заостаје за онима из продавнице“, закључује Тихонов.

Због повећане потражње услед ширења корона вируса у Русији, влада несташица медицинских маски. Министарство трговине тврди да ће резерве ускоро бити попуњене.

Такође се истиче да се једна маска може носити свега 2-3 часа, након чега се терба заменити новом. Уколико се маска навлажи, требало би је одмах заменити.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je danas da ove godine treba izbeći odmor, kako se virus ne bi ponovo uvezao iz drugih zemalja u Austriju i naglasio da će sloboda putovanja izgledati drugačije, pa će zavisiti od toga da li u jednoj zemlji postoji pretnja od virusa.

Pažnju svetske javnosti privukao je čuveni nemački doktor Volfgang Vodarg koji je izneo niz šokantnih činjenica koje se primenjuju u većini zemlja sveta zbog virusa korona a koje su u apsolutnoj suprotnosti sa do sada utvrđenim naučnim činjenicama.

Најскупља кућа у Београду у 2019. плаћена је 4,5 милиона евра, док је нови купац за највреднији стан морао да издвоји скоро 1,32 милиона европских новчаница.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета