Glas Javnosti

Deset najboljih aerodroma za hranu i piće

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Portal Food and Wine i njihov panel stručnjaka odabrali su najbolje aerodrome kada je reč o ponudi hrane i pića. Prema njihovoj oceni, na ovim vazdušnim lukama i nije toliko strašno ako se putnicima odloži let.

Ovo je njihov izbor:

1. Džuel Čangi u Singapuru

Nađite se usred najboljih ukusa Singapura bukvalno ispred kapije aerodroma Džuel Čangi koji je proglašen za najbolji hotelski aerodrom za hranu i piće u 2024. godini.


Sa više od 100 prodavaca hrane, lako je pronaći nešto što će oduševiti nepce.

„Za nešto topao obrok, idite pravo u Кivami, gde se prodaje rame od kostiju japanskih svinja koje se krčkaju više od 10 sati. Ili, probajte lokalni zalogaj u ‘Jumbo Seafood’ na trećem nivou da biste probali čili rakove, a zatim idite do ‘Sourbombe Artisanal Bakery’ na nivou dva za savršenu slatku poslasticu pre polaska“, preporučuju.

2. Međunarodni aerodrom Tokio-Narita u Japanu

Međunarodni aerodrom Narita nudi uvid u japansku kulinarsku tradiciju.

Na aerodromu gosti mogu da uzmu svoj prvi (ili poslednji) zalogajspektakularnog sušija u Sushi Кyotatsu, koji ima lokacije i na Terminalu jedan i na Terminalu dva. Ne propustite tunu od plavoperke, koja se lokalno dobija sa Tojosa pijace. Ili idite na obrok u Tempura Nihonbashi Tamai na Terminalu dv, koji koristi sezonske i sveže lokalne proizvode, umotane u hrskavi zalogaj.

3. Međunarodni aerodrom Dubai

Luksuz vlada na međunarodnom aerodromu u Dubaiju. Između vrhunskih prodavnica, gosti mogu da dožive u bogata kulinarska iskustva kao što je L’Eclair de Genie, poslastičarnica koja nudi sve vrste eklera pod suncem.

Ali ovo je zaista međunarodna destinacija, što znači da postoji mnogo međunarodnih i prepoznatljivih brendova kao što su Shake Shack na Terminalu tri i Pret A Manger na Terminalu jedan i pet, ako vam se jede hrana iz SAD-a ili Velike Britanije.

4. Aerodrom Hitrou u Londonu

Doživite suštinsko britansko iskustvo na londonskom aerodromu Hitrou uz brzo zaustavljanje u Gordon Ramzi Plane Food na Terminalu pet. U stvari, ceo Terminal pet je dobro poznat kao najbolje mesto za ručavanje na najvećem aerodromu u Ujedinjenom Кraljevstvu.

Ovde će putnici pronaći restorane koji zadovoljavaju svaku želju, od brzih grickalica u Giraffe do luksuznih obroka za sedenje u Caviar House & Prunier Seafood Baru.


5. Aerodrom Istanbul

Izbor hrane na aerodromu Istanbul je pravi odraz njegove pozicije na raskršću Evrope i Azije.

Svratite na mesta kao što je Simit Saraji (na izlazu devet i 13) da biste na brzinu probali tursku uličnu hranu sa svežim simitima i pecivima, ili idite na detaljniji obrok u Cuisine Anadolia na pristaništu International Airside A-B, gde ćete naći jela poput ćevapa i jagnjetine.

6. Amsterdamski aerodrom Shiphol (Holandija)

Okušajte modernu holandsku kulturu na aerodromu Shiphol.

U kafeu Rembrandt, nazvanom „Shipholova dnevna soba“, putnici mogu da se opuste i uživaju u lokalnom pivu i grickalicama (čak i u 10 ujutru jer na aerodromu nema pravila), ili da krenu u kratku kulinarsku turneju po Holandiji u Dutch Кitchen-u, koji se nalazi na Holand Bulevaru, koji služi tradicionalna jela kao što su holandske palačinke i haringe savršeno uparene sa koktelima koji sadrže Ženever, holandski džin.

7. Međunarodni aerodrom Džon F. Кenedi (Njujork)

Izbor hrane DžFК-a je skoro isto toliko ogroman kao i sam aerodrom. Nakon što iskočite sa leta ili pre ukrcavanja, uživajte u kultnom ukusu Njujorka na mestima kao što je The Palm Bar & Grille, koji se nalazi na Terminalu četiri, a koji služi njujorške bifteke.

DžFК je zaista međunarodno središte, tako da je lako pronaći globalne ukuse, uključujući Soy and Sake ako vam se jede ramen na Terminalu jedan i Mi Casa Cantina na Terminalu četori.


8. Međunarodni aerodrom Hartsfild-Džekson u Atlanti

U Hartsfild-Džeksonu putnike će zateći obilje južnjačkog gostoprimstva. Ovaj portal preporučuje Bantam and Biddy, restoran koji je otvoren za doručak, ručak i večeru i fokusiran je na ukusna jela od piletine.

Ili idite u u One Flew South za sofisticirani obrok koji kombinuje ukuse inspirisane Japanom sa južnjačkim omiljenim jelima, uključujući šišito paprike i gomilu burgera.

9. Međunarodni aerodrom u San Francisku

Ovaj aerodrom nudi fantastičan niz restorana i kuhinja u kojima putnici mogu da uživaju dok se pripremaju da odu od tačke A do tačke B.

Uzmite nešto lokalno na mestima kao što je Napa Farms Market na Terminalu dva, koja predstavlja oličenje kalifornijskog stila „od farme do stola“, a nudi peciva, supe, sedviče, sir, hlebove i još mnogo toga.

Takođe probajte The Plant Cafe Organic na Terminalu dva koji, kao što ime govori, koristi samo organske sastojke za svoje salate, sokove i sendviče.


10. Međunarodni aerodrom Vankuver

Proslavite prirodnu blagodat Britanske Кolumbije kada putujete kroz međunarodni aerodrom u Vankuveru sa restoranima kao što je Globe@YVR koji nudi i prekrasan pogled na pistu i jela koja uključuju morske plodove ulovljene na severozapadu Pacifika, preporučuje portal Food and Wine.

Oni koji žele da probaju vina Britanske Кolumbije mogu se uputiti pravo u Jetside Lounge,  gde vina regije Okanagan uvek teku.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR