Glas Javnosti

Разрађен детаљан план кад се затворе школе: Настава преко телевизије, Јутјуба и Вајбера, разматра се како да се употреби електронски дневник

Vesti
Autor: novosti.rs

Лекције за основце би се преносиле, односно емитовале преко трећег канала РТС и РТС Планете, а материјал за средње школе би био емитован на РТС Планети

Влада Србије планира да, у случају затварања школа, уведе онлајн наставу. За то је припремљен и прецизан план. Ученици ће лекције пратити на програмима Радио-телевизији Србије.

Лекције за основце би се преносиле, односно емитовале преко трећег канала РТС и РТС Планете, а материјал за средње школе би био емитован на РТС Планети. У ове сврхе једна школа би била претворена у студио где би се снимали часови и лекције. Видео-садржај би обезбедило Министарство просвете, а наставници би предавања могли да организују и преко "Јутјуба", "Вајбера" и других онлајн платформи.

Премијерка Ана Брнабић раније је рекла да у току тестирање система за наставу од куће.

Директори школа са којима смо разговарали рекли су нам да ће прилагодити систем за одржавање онлајн наставе. А све школе имају електронске дневнике у оквиру којих имају и имејл адресе родитеља па би, кажу неки од њих, и то могло да буде начин за организовање онлајн наставе.

Иначе, у многим школама смањен је број ученика који долазе на наставу, јер родитељи на своју руку одлучују да их не шаљу у школу. Ипак, директори не могу сами доносити одлуке о затварању школа, као што је био случај у чачанској гимназији и економској школи, и у београдској школи "Мика Петровић Алас".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR