Glas Javnosti

Расписан хитан тендер: Србија набавља 15 респиратора за резерву

Vesti
Autor: novosti.rs

Неопходно је да се обезбеде услови за примену мера контроле инфекција али и лечења заражених пацијената.

Министарство здравља и Клинички центар Србије расписали су хитан тендер за набавку 15 респиратора како би се обезбедиле резерве тог апарата, речено је Тањугу у Министарству, уз напомену да за сада има довољно респиратора.

На основу препоруке Светске здравствене организације, радне групе Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановиц́ Батут“, потребно је да се покрене хитна набавка медицинске опреме - респиратора за потребе Клиничког центра Србије, као и других здравствених установа у зависности од ширења коронавируса, наводи се на сајту Министарства.

Додаје се да је неопходно да се обезбеде услови за примену мера контроле инфекција али и лечења заражених пацијената, односно, да се обезбеди потребна количина респиратора неопходна за лечење пацијената од новог вируса корона.

Рок за подношење понуда је три дана од објављивања тендера, односно до 13. марта, у преговарачком поступку учествовац́е компаније „Тривакс ВВ“, „Драгер Техника“, „Медисал“, „Ивекс груп“ и „Дента БП фарм“, а цена ц́е бити основни критеријум за избор најбоље понуде.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR