Glas Javnosti

POTPISALI SPORAZUM, PRIMAJU STRANE RADNIKE: U Italiju stiže 4.000 radnika iz Tunisa

Društvo
Autor:

Vlada Italije potpisala je sporazum o primanju oko 4.000 radnika iz Tunisa, u skladu sa obećanjem da će pomoći toj severnoafričkoj zemlji da ublaži pritistak migranata na svojim granicama.

Iz kancelarije ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija saopšteno je da je sporazum potpisan tokom posete šefa italijanske diplomatije Tunisu, gde će se sastati sa tuniskim ministrom spoljnih poslova Nabilom Amarom i predsednikom te države Kaisom Sajedom.
Sporazum predviđa regularne kanale za migraciju za kvalifikovane radnike koji žele da dođu u Italiju, a Rim je obećao i da će pomoći Tunisu u naporima da se zaustave krijumčari migranata i stvore prilike za zapošljavanje mladih.

- Tunis je izložen snažnom pritisku migracija, posebno iz podsaharskih država, i prva je zemlja za povratak migranata iz Italije - navodi se u potpisanom dokumentu, uz napomenu da se ove godine u Tunis vratilo 1.615 migranata.
Broj dolazaka migranata morem u Italiju gotovo se udvostučio u 2023. godini u odnosu na prošlu godinu, kada je do italijanskih obala došlo oko 140.000 ljudi.


Glas javnosti/ G01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR