Glas Javnosti

BRAVO, SRBI! Prikupljeno 56.000 dolara za otkup zemlje na kojoj je rođen Sveti Sava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na donatorskom skupu pod nazivom “Za odbranu Kosova, u slavu Svetog Save”, koji je održan u Čikagu, prikupljeno je 56.000 dolara za otkup zemlje u selu Deževa kraj Novog Pazara, na kojoj je rođen Sveti Sava.

Kako se navodi, skup je održan u subotu uveče u velikoj sali Kulturno-sportsko centra “Nikola Tesla” pri crkvi Svetog Nikole u Čikagu, u prisustvu episkopa raško-prizrenskog Teodosija i novogračaničko-srednjezapadnoameričkog Longina.

Donatorska akcija organizovana je nakon što je Eparhija raško-prizrenska odlučila da u Deževi sagradi spomen crkvu i Memorijalni centar koji bi nosili ime po Svetom Savi, ali prepreku da se radovi na kompleksu privedu kraju predstavljaju kuća i imanje koji se nalaze neposredno pored crkve i nedavno su oglašeni za prodaju, pa je eparhija zatražila pomoć od ljudi da prilozima omoguće otkup kuće i imanja od vlasnika.


(Foto: Jutjub)

Vladika Teodosije istakao je važnost ove akcije i podsetio da je Eparhija raško-prizrenska u prethodnih godinu otkupila tri kuće i imanja pored tri velike svetinje na Kosovu i Metohiji, između ostalog i vajat pokraj crkve Bogorodice Ljeviške u Prizrenu.

Prisutni su se u velikom broju se odazvali pozivu za pomoć, tako da je ukupna prikupljena suma za otkup kuće i imanja u rodnom selu Svetog Save 56.000 dolara.


Glas javnosti/Serbijan tajms

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR