Glas Javnosti

Rampa Crne Gore i za Bosnu i Hercegovinu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Crna Gora je danas skinula Bosnu i Hercegovinu sa liste zemalja iz kojih je moguće slobodno ući u zemlju, nakon što je utvrđeno da je većina aktivnih slučajeva korona virusa importovana iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz crnogorske vlade.

- Ulazak iz BiH od danas moguć za građane Crne Gore, BiH i država sa liste IJZCG (Institu za javno zdravlje Crne Gore) uz negativan PCR test akreditovane BiH laboratorije BiH star maksimalno 48 sati. Mera je na snazi dok Crna Gora i BiH ne dogovore procedure razmene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država, navodi se na zvaničnom tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Direktor Instuta za javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da je ispitivanje pokazalo da ima slučajeva koji su importovani putem koji ide preko BiH i iz zemalja koje nisu na listi, tako da su morali reagovati promptno.

Građani Crne Gore i stranci sa stalnim boravkom preko BIH su iz Srbije ulazili u Crnu Goru sa ličnom kartom. BIH je bila na listi iz koje je bio moguć slobodan ulazak dok je iz Srbije zabranjen.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR