Glas Javnosti

Радојичић: Нема заражених у Београду, па нема ни забране окупљања

Vesti
Autor: Politika.rs/wikipedia

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је данас да у престоници нема заражених коронавирусом, па и нема потребе да се забране јавна окупљања на територији града Београда.

„Стручно-оперативни тим Београда за заштиту и спасавање од епидемија и здравље људи има редовне састанке по овим питањима. Последња информација је да немамо никог зараженог од коронавируса у Београду, те стога нема потребе да забрањујемо окупљања у Београду”, истакао је Радојичић, пренео је Танјуг.

Он је навео да епидемије имају своју динамику, и да се, с обзиром на окружење и пацијенте по Европи, очекује да ће бити заражених и у Београду.

„Предузете су све мере да Београд спремно дочека прве пацијенте. Људи који су под повећаним ризиком, тешки и хронични болесници, не треба да се излажу околностима у којима могу добити вирусне инфекције”, напоменуо је он.

Према његовим речима, стручно-оперативно тело поседује експерте из области здравља, а присутни су, наводи, били из Института за јавно здравље, Градског завода за јавно здравље, Инфективне клинике, ВМА, Хитне помоћи, Секретаријата за здравље...

„Сви заједно смо закључили да радимо синхронизовано са радном групом Министарства здравља. Све одлуке радне групе спроводимо у дело. Ако буде потребе, имаћемо састанке на дневној бази, па и чешће”, закључио је градоначелник.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR