Glas Javnosti

Radnik doma u Trbunju: Nemamo rezultate testa, nemamo hranu

Vesti
Autor: Glas Javnosti

"Testirali su nas u ponedeljak oko 18 časova i od tada čekamo rezultate. Sve radnike, ima nas oko 30-ak, stavili su u Dom, u karantin, ne znajući da li smo negativni ili pozitivni na virus", priča jedan od radnika Doma za odrasle ometene u razvoju koji se od juče, zajedno sa ostalim zaposlenima, nalazi u karantinu, u selu Trbunje, kod Blaca.

Kako kaže naš sagovornik Direktno.rs, policija je jutros počela da zove i njihove porodice i da ih obaveštava da moraju biti u samoizolaciji.

- Čuli smo jutros da su štićenici Doma negativni na koronu. Mi rezultate još nismo dobili. Njih verovatno krije direktor Doma zdravlja. Ovde su nas zatvorili bez hrane, juče nismo imali nijedan obrok, rekli su nam "jedite šta ima u kuhinji". Danas je Veliki petak, nikakav doručak nije organizovan, ljudi se bune.

Dodaje da se sa njima u karantinu nalazi koleginica koja dva meseca nije dolazila na posao, jer je bila na bolovanju.

- Njoj su rekli da je pozitivna. Isto, kolega je na testu bio negativan, a posle mu rekli da je pozitivan i stavili ga sa nama. Takođe, koleginici koja se uopšte nije testirala, javili su da je pozitivna. Kad im je ona objasnila da nije radila testove, zvali su je da joj se izvinjavaju. Toliko o njihovoj preciznosti - kaže radnik ovog doma.

Zaposleni ističe da su sinoć dobili informaciju od direktorke da su testovi rađeni u kontaminiranoj laboratoriji.

- Direktorka nam je rekla da će morati opet da ih urade. Nas će da testiraju ponovo za dva, tri dana.

On kaže da niko od njegovih kolega nema simptome, kao i da je jedan od radnika zvao predsednika Opštine da ga pita za pomoć, na šta im je odgovorio "kako nema ništa sa njima".

- Preko dana nas čuva vojska. Juče je ceo dan bila i policija. Jednog policajca sam pitao da li mogu da idem kući, jer nisam dobio nikakav papir da li sam pozitivan ili ne?. Rekao mi je da radim kako hoću, ali da mi oni to ne preporučuju - zaključuje radnik Doma za ometene u razvoju u Trbunju.

Direktno.rs je kontaktirao Dom zdravlja u Blacu, odakle su nam rekli da je Institu za javno zdravlje u Nišu radio testiranje i da su oni, čim su dobili, rezultate prosledili direktorki Dom za odrasla lica ometena u razvoju u Trbunju.

Podsetimo, juče je saopšteno iz Kriznog štaba da je opština Blace potencijalno najveće žarište koronavirusa u Topličkom okrugu sa 33 obolele osobe.

Iz Kriznog štaba u Prokuplju su rekli da je najteža situacija u Domu za osobe ometene u razvoju u Trbunju, gde je do sada koronavirus potvrđen kod devet radnika i osam štićenika tog doma. 

Dom će danas obići članovi Kriznog štaba, epidemiolozi Darija Kisić Tepavčević i Branislav Tiodorović, nakon čega će dati predloge za izlazak iz krize.

Izvor: Direktno.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR