Glas Javnosti

PUTNICI DOBIJAJU "CRVENI STATUS"! Evo ko dobija znak zabrane na zelenom sertifikatu

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Građani kojima je od revakcinacije prošlo više od šest meseci, a nisu primili treću buster dozu vakcine protiv kovida 19 mogu imati probleme prilikom putovanja u inostranstvo.

Naime, očitavanjem kju-ar koda na zelenom sertifikatu, na ekranu pojavljuje se crveni znak zabrane koji može da sugeriše da ovaj dokument u tom slučaju nije validan.

Kako je navedeno na sajtu e-uprave, u uputstvu za dobijanje ovog dokumenta koji bi vakcinisanim građanima Srbije trebalo da olakša putovanja, crveni status dobijaju osobe koje imaju pozitivan PCR ili antigenski test u poslednjih 14 dana (bez obzira na to da li su vakcinisani ili imaju podatak o preležanoj bolesti), kao i osobe kojima je prošlo više od sedam meseci od druge doze vakcine.

Niko od nadležnih do sada nije saopštio da oni koji, iz bilo kog razloga nisu primili treću dozu vakcine, imaju "zabranu" na zelenom sertifikatu.

Aleksandar Seničić, direktor "Jute" rekao je da se ovaj problem pod hitno mora rešiti jer nije donet nijedan dokument koji obavezuje građane da moraju da prime i treću dozu vakcine, piše Politika.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR