Glas Javnosti

ПРВО СУЂЕЊЕ ЗА ИНСТАГРАМ ТЕРОРИЗАМ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: У понедељак пресуда онлајн терористи


Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 08.10.2018.

Милан Мацура се терети да је преко свог "инстаграм-профила" на страници манифестације "Зимзоград" написао да ће се опасати експлозивом и разнети у "Зимзограду" на Тргу Крајине.

ЗАВРШНИМ речима тужилаштва и одбране у Окружном суду у Бањалуци окончано је суђење Милану Мацури (на слици), првом оптуженику за тероризам у Републици Српској, а пресуда ће бити изречена у понедељак.

Мацура се терети да је преко свог "инстаграм-профила" на страници манифестације "Зимзоград" написао да ће се опасати експлозивом и разнети у "Зимзограду" на Тргу Крајине.

Републички тужилац Горан Гламочанин сматра да је оптужница доказана, те да статус који је Мацура поставио на "Инстаграм" изазвала велики страх грађана и да га треба осудити за тероризам.

- Доказима је неспорно утврђено да је оптужени починио дело за које се терети. Његова порука је схваћена озбиљно, а запретио је да ће себе и друге одвести у смрт. Та порука је језива, узнемирујућа и претећа - рекао је Гламочанин.

Прочитајте још - БЛ: "Инстаграм" претња из револта!

Мацурин адвокат Крстан Симић сматра да спорну поруку нико, сем оних којима је угрожен бизнис, није схватио озбиљно.

- Ту поруку је лајковала 41 особа на друштвеној мрежи. Нико то није пријавио полицији, осим организатора манифестације, јер је њихов посао угрожен. Та порука је вид сарказма и ироније да се искаже незадовољство манифестацијом на којој се не промовише култура. Бањалука је с тим постала град пива, ћевапа и дима - казао је Симић.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 08.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR