Glas Javnosti

PROTEST ZAKAZAN I U NOVOM PAZARU: Građani se organizuju preko društvenih mreža

Vesti
Autor: Glas javnosti

U Novom Pazaru u prtokelih 24h još 4 pacijenta izgubilo je život od posledica korona virusa, saopštio je dr Mirsad Đerlek, kordinator OB Novi Pazar. Građani Novog Pazara preko društvenih mreža su od sinoć počeli da pozivaju svoje sugrađane na protest koji su neformalno zakazali za večeras u 19h u centru Novog Pazara.

Jedan od organizatora protesta je Irfan Ugljanin. On je u razgovoru za naš portal naglasio da je u pitanju mirni protest, kakav i dolikuje građanima ovog grada koji su se našli u jednoj od najtežih situacija od kada ovaj grad postoji.

Ugljanin je rekao da očekuje da se ovom protestu priključe pre svega građani koji ne žele da budu obmanuti: “Građani koji su izgubili svoje najbliže i koji više nemaju vremena za čekanje da još neko strada iz njihovih porodica zbog nečijeg hira da sakriva istinu koju znaju svi građani Novog Pazara i ostalih sandžačkih gradova sigirno će biti deo ovog protesta”, kaže Irfan.

Dodaje da očekuje i da će se protestu priključiti građani koji ne žele da ih vlast ućutukuje ucenama i zastrašuje kaznama preko svojih organa.

Kao glavni razlog protesta Ugljanin navodi “opšta neogranizaciju u OB Novi Pazar”, zatim neodobravanje turskim lekarima i lekarima bez granica da dođu da pomognu pacijentima u Novom Pazaru.

Kordinator OB Novi Pazar je u utorak saopštio da je od posledica koronavirusa u Novom Pazaru umrla jedna osoba, a Ugljanin je na svom profilu okačio čak osam umrlica od kojih je najmanje 4 koje on sigurno zna umrlo od posledica virusa covid19, dodao je na kraju Irfan Ugljanin jedan od organizatora večerašnjeg protesta.

(Izvor: Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR