Glas Javnosti

ПРИШТИНА УВОДИ ВОЈСКУ НА СЕВЕР КОСОВА: Изговор корона вирус

Vesti
Autor: Новости

Привремене приштинске власти покушавају да искористе ситуацију због епидемије корона вируса и да разместе своје оружане снаге на север Косова и Метохије, под изговором заштите грађана!? Због плана о "тихој окупацији" српских општина, Београд ће хитно контактирати НАТО и команду Кфора у покрајини.

Српска листа јуче је упозорила на скривене планове косовских Албанаца, да ће се тамошњи Срби у околностима раста епидемије, борити са још једним великим проблемом - ударима Приштине на север.

“Као легални и легитимни представници српског народа позивамо команду Кфора да најхитније спречи и јавно одбаци могућност размештања тзв. војних формација Приштине на северу КиМ, и да поступи у складу са договором који гарантује да се ове формације не могу размештати у четири северне општине”, саопштила је Српска листа и поручила да перфидни покушај угрожавања мира ни на који начин не сме се толерисати и да неће наићи на њихово одобравање, ни целокупног српског народа.

Тензије и страх на северу подигле су најаве Приштине о увођењу ванредног стања на територији КиМ због КОВИД-19, које би размештање косовских снага безбедности широм Косова, а оне, према договору Тачија и НАТО не смеју на север.

Курти је јуче сменио министра унутрашњих послова Агима Вељијуа из Тачијевог Демократског савеза Косова (ДСК). Министар је наводно ширио панику, да се број оболелих од вируса на косовској територији повећава из сата у сат, што, ниједна надлежна институција није потврдила. Међутим, прави разлог "отказа" је то што се Вељиу успротивио Куртијевом ставу да се ванредно стање не уводи.

Генерал у пензији Митар Ковач, упозорава за "Новости", да ће Приштина покушати да искористи ситуацију са епидемијом како би под своју потпуну контролу ставила кретање људи и робе на северу. Према његовим речима нису искључени ни сценарији насилне узурпације и у том смислу видимо да се појачава и обавештајни рад, има најава о ангажовању терористичке организације "Албанске националне армије", која је под директном контролом појединих политичких субјеката у Приштини и Тирани.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR