Glas Javnosti

Премијерка Ана Брнабић најавила могућност увођења полицијског часа

Vesti
Autor:

Председница Владе Србије Ана Брнабић, најавила је данас гостујући на ТВ Прва да, “уколико буде и даље било оволико људи на улицама”, најдрастичнија мера која ће уследити биће увођење полицијског часа због коронавируса.

“Чини ми се да људи нису озбиљно схватили, нису слушали ни председника, ни мене, ни стручњаке. Велики број старијих суграђана на улицама. Сви који имате преко 65 година, схватите нас озбиљно. Ово што данас видим на улицама је поражавајуће. Немојте да терате владу да уводи полицијски час. Уколико немамо самодиспицлину ово нећемо победити”, изјавила је премијерка.

Уколико се препорука Владе да старији грађани остају у кућама не поштује, ниједна мера Владе Србије неће донети резултате. Брнабић је изјавила да постоје планови да се пензионерима помогне тако, што ће им се пензије доносити на руке, да се одложи плаћање рачуна без плаћања камате али да и они морају бити самодисциплинованији.

"Без тога Влада јури свој сопствени реп. Уколико се не поштује одлука о максималној кућној самоизолацији, уколико пензионери, старији људи, не седе кући џаба што смо одложили плаћње комуналних рачуна за фебруар, март и април без камата", казала је Брнабић.

Она је објаснила да ситуацију са коронавирусом "можемо да победимо сви заједно и да свако мора да буде одговоран", а да уколико се настави да се не поштују препоруке може настати "италијански и шпански сценарио".

Премијерка је у недељу увече најавила за данас седницу Владе, на којој ће се усвојити одлука о одложеном плаћању свих рачуна пензиоера за три месеца без икакве камате, како старији људи не би излазили И нервирали се око тога.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR