Премијерка Ана Брнабић најавила могућност увођења полицијског часа

ana brnabic dw, prtscr

Председница Владе Србије Ана Брнабић, најавила је данас гостујући на ТВ Прва да, “уколико буде и даље било оволико људи на улицама”, најдрастичнија мера која ће уследити биће увођење полицијског часа због коронавируса.

“Чини ми се да људи нису озбиљно схватили, нису слушали ни председника, ни мене, ни стручњаке. Велики број старијих суграђана на улицама. Сви који имате преко 65 година, схватите нас озбиљно. Ово што данас видим на улицама је поражавајуће. Немојте да терате владу да уводи полицијски час. Уколико немамо самодиспицлину ово нећемо победити”, изјавила је премијерка.

Уколико се препорука Владе да старији грађани остају у кућама не поштује, ниједна мера Владе Србије неће донети резултате. Брнабић је изјавила да постоје планови да се пензионерима помогне тако, што ће им се пензије доносити на руке, да се одложи плаћање рачуна без плаћања камате али да и они морају бити самодисциплинованији.

"Без тога Влада јури свој сопствени реп. Уколико се не поштује одлука о максималној кућној самоизолацији, уколико пензионери, старији људи, не седе кући џаба што смо одложили плаћње комуналних рачуна за фебруар, март и април без камата", казала је Брнабић.

Она је објаснила да ситуацију са коронавирусом "можемо да победимо сви заједно и да свако мора да буде одговоран", а да уколико се настави да се не поштују препоруке може настати "италијански и шпански сценарио".

Премијерка је у недељу увече најавила за данас седницу Владе, на којој ће се усвојити одлука о одложеном плаћању свих рачуна пензиоера за три месеца без икакве камате, како старији људи не би излазили И нервирали се око тога.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Učitelj i pomoćnik direktora jedne škole u Grimzbiju (Velika Britanija) nije želeo da njegovi učenici usled pandemije korona virusa izgube besplatne školske obroke, pa je uzeo stvar u svoje ruke.

Изменама и допунама Закона о амбалажи и амбалажном отпаду предвиђено је успостављање депозитног система за једнократну амбалажу. То у пракси значи да ће потрошачи плаћати кауцију на посебно означене производе, а да ће приликом враћања амбалаже у продавницу добити износ кауције назад. Јавна расправа траје до 12. марта.

Hramovi će u nedelju, kada se obeležava pravoslavni Uskrs, ipak ostati prazni. To je rezultat dogovora predsednika Aleksandra Vučića i srpskog patrijarha Irineja. Međutim, da li je ishod pregovora unapred bio poznat - i da li Crkva zaista, kako tvrde, poštuje mere koje je propisala Vlada Srbije?

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета