Glas Javnosti

Премијека прети пооштравањем мера: Казна за прекид самоизлоације папрена

Vesti
Autor: Agencije

Грађанска дисциплина забрињавајућа, следи усвајање додатних рестрикција

"Пнезионери нису послушали наш апел и све у свему смо на састанку кризнг штаба сви се сложили да је ситуација у вези са грађанском дисциплином забрињавајућа", рекла је премијерка и најавила седницу Владе на којој ће се усвојити додатне мере.

"Додатно ћемо пооштрити мере за рад ресторана и кафића, односно број људи који могу да буду у кафићима. Нећемо ограничавати број људи, него мере по квадратном метру", каже.

Затворићемо све шалтере јавних служби, и на републичком и на локалном нивоу", каже премијерка, а као разлог наводи велике гужве.

"Имамо огромну гужву, на пример, у Управи за аграрна плаћања, ПИО фонду и на другим местима, где су људи дошли очекујући не буде гужва", рекла је Брнабић додајући да су у ПИО фонд дошли и људи који немају нешто конкретно да заврше, већ само да би се распитали за разне ствари.

Премијерка је истакла да ће се на седници владе по ресорима и локалним самоуправама донети закључке да се сва посла на шалтерима одлажу до даљег.

"По молби и савету Републичког фонда здравственог осигурања додаћемо и лекове на листу забране извоза у наредних 30 дана, морамо прво да видимо шта је потребно нама. Имамо свега довољно, али за сваки случај".

Ограничава се куповина маски, заштитних рукавица и средства за дезинфексију.

"Највише 10 маски, 10 пари рукавица, 2 паковања већег и 5 паковања мањих средстава за дезинфекцију", објашњава премијерка.

"Казна за прекид самоизлоације је 150.000 динара", наводи премијерка и објашњава..

"У 14 сати је састанак са предеседником како би се договорили да ли је неопходно увођење мере забране свима старијим од 65 година и казну од 150.000 динара за сваког ко је изашао из свог стана или куће, а спада у ту групу", каже она и најављује да је ово остављено за сутра, и не уводи се у овом тренутку.

Премијерка наводи да ако не буде самодисциплине када је у питању излазак из станова она да ће "сутра ујутру забранити излазак из куће свима преко 65 година".

Премиејрка наводи да је стигла помоћ из Кине, и захвалила се Амбасади Кине у Србији која је у свему томе помогла.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR