Taksisti, Marina Lopicic

Sto evra od države trebalo bi da dobiju i vozači jednog taksi udruženja u Bačkoj Palanci jer je telefonski broj njihove službe vrlo sličan broju na koji se građani prijavljuju za ovu pomoć.

Broj kol-centra za prijavu je 0800/ 101 100, a mnogi građani greškom okreću broj tamošnjeg taksija 0800/ 100 101, prenose Novosti.

Osim što odgovaraju na pogrešne pozive, petorica taksista trpe finansijsku štetu, jer ih svaki odgovor na poziv košta, dok je za klijente pozivanje besplatno.

Taksista Mane Rončević kaže da je od 15. maja, kad je prijavljivanje za pomoć od 100 evra počelo, dosad primio više od 1.000 poziva. Iako im se, kad okrenu pogrešan broj, javlja telefonska sekretarica sa obaveštenjem: "Ovo je besplatan poziv, dobili ste taksi, izvolite", građani ne prekidaju vezu, posle čega im se javljaju taksisti.

"Ja im ponovim da su dobili taksi, a oni pitaju: 'Je l' se ovde prijavljuje za sto evra?' Ili samo zastanu kad im kažem da su dobili taksi, ali ne odustaju, nego na pitanje zašto zovu, uzvraćaju: 'Za sto evra, je l' to to?", priča Rončević.

(Izvor: Kurir)

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kako je najavljivano, građani Srbije bi mogli od 1. juna da slobodno putuju u zemlje EU. S obzirom na takvu odluku sa jedne strane i porast broja zaraženih u Srbiji sa druge, nemački mediji osvrnuli su se na situaciju u našoj zemlji, pominjući, kako kažu, znojavu žurku SNSa.

Srbija je pala za tri mesta na rang-listi slobode medija Reportera bez granica u 2020. i sada se nalazi na 93. poziciji. Iza nje su u regionu sada samo Crna Gora (105) i Bugarska (111). Nemačka je na 11. poziciji.

Za SPC i vernike sutra počinje Petrovski post, koji traje do Petrovdana 12. jula. 

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone