Glas Javnosti

Poznato kada ćemo u Grčku na more

Vesti
Autor: Glas javnosti

Svoje turističke objekte Grčka, koja je jedna od omiljenih destinacija srpskih turista, mogla bi da otvori između 15. juna i 1. jula. Među pet do šest zemalja, za čije je turiste ova zemlja spremna da otvori vrata, je i Srbija i to je dobra vest, kaže za "Blic Biznis",Aleksandar Seničić iz Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA).

To se poklapa i sa ocenama poznavalaca, da putovanja iz Srbije neće biti moguća bar još nekoliko nedelja, otprilike do sredine juna.

 "Verujemo da ćemo deo sezone uspeti da spasemo i putovanjima u Crnu Goru, kao i u Egipat, koji relativno dobro stoji kada je reč o pandemiji korona virusa, a koji je dosta fleksibilno tržište. Ipak, svi planovi su još uvek na "stend-baju" i ne zavise od turističkih agencija, što znači da tur operateri ne mogu u ovom trenutku garantovati precizne datume, iako bi sami voleli da s radom krenu već sutra", ocenio je Seničić.

Grci su odlučili da neće biti otvoreni za turiste iz Zapadne Evrope i zemalja u kojima je pandemija najviše uzela maha, a naša zemlja je dobila "zeleno svetlo", zajedno sa Rumunijom, Bugarskom, Izraelom...

"Ako se otvore granice i ako na graničnim prelazima bude koliko-toliko redovno stanje - pominju se mogući pregledi, dodatna papirologija, a još uvek nije rešeno ni pitanje karantina prilikom odlaska i povratka - nadamo se da ćemo uspeti da spasemo makar deo sezone", objašnjava Aleksandar Seničić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR