Glas Javnosti

Poslanik Bundestaga: Kosovo Meka za ratne zločince, kriminal i islamiste

Vesti
Autor: Glas javnosti

Poslanik Bundestaga iz Alternative za Nemačku (AfD) Jens Kestner izjavio je danas da je vreme da priznamo da je misija „Kosovo“ propala i da je Kosovo jedna neuspešna država, bez obzira na svu finansijsku, vojnu i profesionalnu podršku međunarodne zajednice.

-Svako dalje nastojanje da se od Kosova napravi funkcionalna demokratska država je uzaludan posao, kako bi Englezi rekli šibanje mrtvog konja, rekao je Kestner u Bundestagu tokom rasprave o predlogu Savezne vlade o -astavku učešća nemačkog Bundesvera u misiji Kfora.

On je naveo da poslednja istraživanja pokazuju da 74,8 odsto ispitanika u Albaniji i 63,9 odsto ispitanika na Kosovu podržava ujedinjenje Kosova i Albanije.

- Mi, dakle, nismo protekle dve decenije podržavali želju za samostalnošću Albanaca na Kosovu, već državotvorni projekat stvaranja takozvane Velike Albanije. Da li Nemačka želi da u istoriji ostane zabeležena kao zemlja koja je učestvovala u protivpravnom i nasilnom otimanju teritorije od jedne nezavisne države kako bi se ta teritorija pripojila nekoj drugoj državi”, zapitao je on.

Kestner je kazao da “Nemačka sprečava reintegraciju Kosova u Srbiju, koja je demokratska država i u kojoj bi Albanci uživali sva prava i najveću autonomiju, a podržava jednu neuspelu pseudodržavu u kojoj su Srbi u protekle dve decenije bili žrtve najmonstroznijih zločina i do danas žive u izolovanim enklama prepušteni na milost i nemilost albanskim šovinistima”.

Pravedno i održivo rešenje kosovskog problema je reintegracija Kosova u Srbiju, ili barem reintegracija delova te teritorije koji su homogeno naseljeni Srbima, smatra ovaj nemački poslanik.

On je naveo da je nezavisno Kosovo Meka za ratne zločince, organizovani kriminal i islmiste.

-Nema većeg grada u Evropi u kojem ne postoji organizovana kriminalna grupa koja potiče sa Kosova, rekao je Kestner i podsetio da je od 1999. godine minirano, spaljeno i oštećeno 147 crkava i manastira SPC na Kosovu.

-Kosovo je regrutni centar radikalnih islamista i mi, podržavajući separatiste u Prištini, dovodimo u opasnost nemačke građane. Najveći broj dobrovoljaca sa Balkana u ISIS-u potiče upravo sa Kosova, mnogi od njih su se vratili kući i nakon odležanih simboličnih zatvorskih kazni razmileće se po čitavoj Evropi, rekao je Kestner.

(Izvor: Večernje novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR