Glas Javnosti

Пораст заражених од вируса корона: У Институту Торлак тестирано 214 особа, код 31 потврђен ЦОВИД - 19

Vesti
Autor: novosti.rs

Од последњег извештаја тестирани су узорци 29 особа од којих је 7 позитивних и 22 негативна на нови корона вирус

У РЕПУБЛИЦИ Србији је до 8 часова 13. марта 2020. године регистрован укупно 31 потврђен случај ЦОВИД 19.

До 8 часова 13. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 214 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 8 часова, 13.03.2020. године тестирани су узорци 29 особа од којих је 7 позитивних и 22 негативна на нови корона вирус.

ТРОЈЕ ПАЦИЈЕНАТА У КЦ ВОЈВОДИНЕ, ЈЕДАН НЕГАТИВАН

На интензивној јединици у Клиничком центру Војводине, формираној за лечење пацијената од корона вируса, лече се три пацијента,од којих је један у тешком стању и налази се на механичкој вентилацији, изјавила је данас директорка КЦ Војводине Едита Стокић. Она је за ТВ Прва нагласила да је четврти пацијент отпуштен на кућно лечење пошто су тестови показали да је негативан на корона вирус, а његово здравствено стање се прати.

"Први пацијент је уједно и први који откривен на територији Србије и он је хемодинамски стабилан. Његово стање прати се 24 сата и он је у благом побиљшању. Други пацијент није, како је пренето, у погоршању, али је у тешком општем стању, на механичкој вентилацији и његово стање прати се 24 сата. Јуче је евиндетирано присуство још једног пацијента, који је хоспитализован на клиници за интензивне болести", објаснила је Стокић.

Стокић је поново позвала грађане да перу руке, истичући да је то једна од најважнијих мера за спречавање ширења корона вируса, а вирус је упоредила са флекицом од мастила.

"Када пишемо налив пером остане флекица од мастила. Вирус корона је та флекица од мастила. Он се преноси од места до места. Зато када перемо руке морамо да се потрудимо да замислимо да имамо ту флекицу и да добро оперемо руке", објаснила је Стокић додајући да је јако важна дужина прања руку.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR