Glas Javnosti

INSAJDER IZ SNS ZA GLAS JAVNOSTI: ZORANA novinarskom INTRIGOM namamila BAJATOVIĆA da dođe sam, da bi mu ISCENIRALA SKANDAL!

Politika
Autor: Glas javnosti

Prošlo je više od dve nedelje od kako je potpredsednica i ministarka rudarstva i energetike, Zorana  Mihajlović, izbacila sa sastanka u Vladi direktora "Srbijagasa", Dušana Bajatovića, ali je u javnosti ostalo zagonetno i nedorečeno kako je to ona očito lako izvela a da on iz višegodišje pozicije moći dospe u ovu iznenadnu ponižavajaću situaciju. A odgovor može biti i jednostavan, tek mudrom i vešto plasiranom novinarskom intrigom, na primer.

Poznato je da je ministarka Mihajlović za poslednji dan u oktobru sazvala sastanak u Vladi Srbije sa direktorima javnih preduzeća iz svog resora, među kojima je svakako bio pozvan i višegodišnji prvi čovek giganta “Srbijagasa”, Dušan Bajatović, kao i da je u zvaničnom dopisu stajala i instrukcija da pozvani dođu i sa najbližim saradnicima. Baš o tu stavku se oglušio moćni višegodišnji direktor Bajatović, ali ga je, odlično pripremljena, ministarka odmah na početku sastanka i pitala gde su mu saradnici da bi on, prema izrazu lica na snimku, zatečeno rekao da su „ili na putu ili su bolesni ili imaju druge obaveze“, onda se i u svom samouverenom maniru obratio Mihajlovićki: “Šta to oni mogu da znaju što ja ne znam? Ja sam tu. Osećam se kao da sam u ministarstvu vojnom!”

Foto: Tweeter/Printscreen

I izazov je počeo! Ministarka Mihajlović je odmah reagovala energično, kako je to nedopustiv gest koji vređa Vladu Srbije i rekla mu da odmah napusti sastanak, što je on, uz mala nećkanja, prvo odbio a onda i dozvolio da ga obezbeđenje Vlade isprati iz Nemanjine 11. Ministarka   ponosno, uz pobednički osmeh, odmah daje izjave medijima a zatečeni Bjatović, još ne znajući šta ga je snašlo, izbegava novinare i pognute glave odlazi prema parkingu Vlade.  

I kako vam se čini ovo olako a javno “trljanje nosa” jednog od najmoćnijih, po prihodima svakako, državnih direktora u Srbiji a da on na to samo zamuckuje i da ga ga kao uljeza izvode iz Vlade, sem da je to neko sve unapred isplanirao i efektno sproveo u delo. Odgovor smo potražili  od nekog ko bi o tome trebalo zna više u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, kojoj i sama  Mihajlovićka pripada.

-Zorana Mihajlović je ovo vrlo vešto isplanirala i izvela, jer joj je to, kako je procenila, bilo neophodno da bi u startu zavela red u energetskom sektoru. Bajatović je tu “kapitalac”, pa je što bi se reklo udarila pravo “u glavu”, u najveću prepreku. Problem je bio kako samo da do Bajatovića stigne “proverena” informacija da ona, na tom sastanku, navodno sprema udar na njegove saradnike i da će onda, kao da dokaže kako je on okružen nesposobnim ljudima i da zato mora da zavede red u “Srbijagasu”, pa je onda “najbolje” da on dođe sam i kao frontmen je predupredi u toj nameri. U stvari, problem je bio kako da to do njega stigne zaobilaznim, posrednim putem, ne direktno i nametljivo, i svakako do izvora kome će Bajatović najviše poverovati, objašnjava izvor Glasa javnosti iz Srpske napredne stranke, koji radi na poslovima informisanja i medijskih priprema pred neke važnije događaje.

 

-Zorana je tu specifična, jer veruje samo svom timu ljudi za takve stvari. Ako pažljivije pratite ona se radije odaziva na N1 nego na Pink ili će radije nešto dojaviti Blicu nego bilo kom tabloidu, koji su bliski stranci. I njen glavni čovek za medijske poslove je novinar koji je  svojevremeno bio neki urednik u Blicu, međutim ni on nije imao bliži kontakt za “naciljanu” osobu od Bajatovićevog poverenja. A izbarali su, zaista, vrlo bitnu osobu iz Bajatoivićevog okruženja, nešto kao medijsku savetnicu, inače suprugu uticajnog televizijskog urednika ali koja je i preko sveprisutnih crnogorskih prijatelja uvek odlično informisana. “Mamac” je poslat, kroz nekolko neformalnih razgovora, dva dana pre sastanka, namerno ne pre, da ne bi puno premišljali, jer je taj tajming jako važan. Onda, izabrani su “kao neutralni” agencija Tanjug i Blic, da to medijski zabeleže i da se to onda brzo rasplamsa po društvenim mrežama. Sve se odigralo kako je i planirano, znači ne preko stranke već običnim novinarskim trikom njenog medijskog tima, a efektan ishod ste ubrzo i videli, obajašnjava za Glas javnosti izvor iz vladajuće Srpske napredne stranke.

(Glas javnosti)

 

               

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR