Glas Javnosti

Zorana Mihajlović o Srbijagasu i Dušanu Bajatoviću:SVE JE POTENCIJALNO I NJEGOVA I MOJA SMENA ako ne mogu da sprovedem reforme

Politika
Autor: Glas javnosti

Minsitar energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da planira reformu Srbijagas i EPS-a i dodala da svakom ko se bude protivio tome mesto nije zagarntovano.

Upitana da li će smeniti direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, koga je svojevremeno uz priosustvo kamera izbacila sa sastanka, ministarka energergetike je rekla da su „reforme neophodne“ i da svako ko se ne bude slagao s njima može da ode.

Ona je poručila svim direktorima javni preduzeća da se odluke Vlade Srbije moraju sprovoditi inače neće biti na tom mestu, ili kako je dodala ona neće biti ministarka.

" Sve je potencijalno i njegova i moja smena, ako ne mogu da sprovedem reforme", rekla je ona.
Na pitanje da li će insistirati na smeni direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića odgovorila je da nije pitanje da li se hoće ili ne, te da nema ličnih odnosa sa njim.

Dodala je da Ministarstvo često od Srbijagasa ne dobija prave odgovore, ili uopšte ne dobija odgovore.

"O tome informišem predsednicu vlade, to je njegov odnos prema Vladi Srbije", rekla je ona i dodala da je Vlada jednoglasno donela odluku o reformi tog javnog preduzeća.

Ona je dodala da EPS i Srbijagas kao velike kompaniuje moraju da  budu jake i moćne i da je  odvajanje delatnosti distribucija struje i gasa trebalo je uraditi odavno, a kada se to bude dogodilo niko neće izgubiti posao.

Foto: Youtube/printscreenMihajlović je kazala da će sutra biti održan sastanak radne grupe za reformu EPS, a u petak će se sastati radna grupa za reformu Srbijagasa.

Kako je navela od Srbijagasa ona očekuje da pruži informaciju koje se sve investicije realizuju, kako se radi, da li su isplative.

Ona je istakla da nema više vremena za čekanje na reformu Srbijagasa i dodala da Državna revizorska institucija tamo godinama ne može da uđe.

Istakla je da je šokirana da neko može da ima primanja 2,4 miliona mesečno u državnoj firmi.

"Reforma gasnog sektora Srbije je bitna zbog građana Srbije. Može da dovede samo do smanjenja cena gasa i do kvalitetnijeg gasa za građane", rekla je ona i dodala da je to preduzeće interes svih građana a kao primer navela da je Vlada preuzela 1,2 milijarde duga Srbijagasa.

Ministarka je rekla da niko ne prodaje EPS i u toj državnoj kompaniji niko neće ostati bez posla.

" EPS mora da odvoji svoje delatnosti. Distribucija godišnje pravi 250 milona evra gubitka. Izdvojićemo distribuciju a ulagati u distributivnu mrežu i u proizvodnju u EPS-u", rekla je ona.


Kako je najavila rukovodstvu EPS predložiće mogućnost reprogramiranja duga za građane koji ne mogu da plate račune.

Izjave potpredsednice stranke Slobode i Pravde Marinike Tepić o EPS i namerama oko otpuštanja radnika i privatizacije ministarka Mihajlović ocenila je kao ozbiljne laži i "nebuloze koje nemaju veze sa životom".
(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR