Glas Javnosti

ZNAJU SE KANDIDATI ZA MINISTRA PROSVETE : Otkrio SPS poslanik

Politika
Autor: Glas javnosti

U trci za novog ministra prosvete koji će zameniti Branka Ružića su četiri kandidata, rekao je na skupštinskoj sednici Radovan Arežina poslanik SPS. Kako je naveo jedna od njih je i Slavica Đukić Dejanović.

Arežina je zamolio da se ne manipuliše time da će Đorđe Milićević biti novi ministar jer će on zapravo u naredne dve nedelje obavljati tehničke poslove ministra prosvete. On je dodao i da je Ivica Dačić predsednik SPS i ministar inostranih poslova danas saopštio da SPS ima četiri kandidata za mesto ministra prosvete i naveo njihova imena.

„To su profesor Slavica Đukić Dejanović, zatim čuveni profesor Ivica Radović, profesor Radivoje Mitrović kao i profesor Predrag Marković“, naveo je poslanik SPS.


Danas ranije, predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izjavio da je „SPS je partija koja ima mnogo dobrih kadrova koji bi mogli da zamene Branka Ružića na mestu ministra prosvete. Jedan od tih kadrovskih rešenja je i profesor dr Aleksandar Rastović“, direktor Istorijskog instituta.

Podsećamo, Branko Ružić funkcioner Socijalističke partije Srbije 7. maja podneo je ostavku na mesto ministra prosvete, a posle pritiska javnosti zbog tragedije koja se 3. maja desila u Osnovnoj Školi „Vladislav Ribnikar“, kada je trinaestogodišnjak ubio devet svojih drugova i školskog čuvara.

Tri nedelje kasnije, funkcioner SPS i aktuelni ministar bez portfelja Đorđe Milićević imenovan je za vršioca dužnosti ministra prosvete. Njega je na tu funkciju imenovala premijerka Ana Brnabić.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR