Glas Javnosti

ZNA SE KO JE NAJVEĆI PROTIVNIK AMERIKE NA KOSOVU: Grenel otkrio ko sabotira pregovore u Prištini!

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle Vašingtonskih pregovora, uzavrele su strasti u Prištini, a specijalni izaslanik Ričard Grenel osvrnuo se i ko je najveći protivnik politike Bele kuće na Kosovu.

- Jedno je sigurno, uvek možete da računate da će Aljbin Kurti biti protiv Sjedinjenih Država - kaže Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel.

Grenel na Tviteru navodi da je Kurti „bio je protiv Obaminih ideja i bio je protiv Bušovih ideja“.

- Simbolikom se ne plaća kirija, već poslovima - ponovio je na kraju praktično istu poruku kao i pre nekoliko dana predsednici kosovske skupštine Vjosi Osmani.

Ona ja je prethodno komentarisala da se kosovska delegacija nije iz Vašingtona vratila sa uzajamnim priznanjem sa Srbijom kao što su najavili, nakon čega se otvorila polemika između njih dvoje.

Grenel je večeras Kurtiju poslao poruku retvitujući zapravo Kurtijevu prethodnu objavu nakon konferencije za medije Samoopredeljenja o kritikama dogovora postignutog krajem prošle nedelje u Vašingtonu – koji je predstavljen kao „normalizacija ekonomskih odnosa Kosova i Srbije“, a koje Samoopredeljenje ponavlja već danima uz glavnu ocenu da je Srbija ta koja je dobila, a tzv. Kosovo izgubilo.

Sada je bivši kosovski premijer naveo da obaveze koje je Hoti preuzeo „ne obavezuju“ Samoopredeljenje „kada se budu vratili u kabinet“. Hotija je opisao kao „nelegitimnog premijera“.

Kako dalje navodi, "njegov potpis ispod neskladnih i natransparentnih tekstova je protiv volje ljudi, demokratskog poretka i krši kosovski ustav i zakone“.

- Oni neće biti ratifikovani u našem parlamentu - istakao je Kurti i dodao:

- Posrednici bi trebalo da se uzdrže od poguravanja dogovora koji uzrokuju dalje prekide između Kosova i Srbije. Samo principijelan i dobro pripremljen dijalog dovodi do pravednih i održivih sporazuma - rekao je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR