Glas Javnosti

SUTRA ĆEMO SVE ZNATI! Zlatibor Lončar OSTAJE ministar zdravlja, Mladen Šarčević NEĆE BITI ministar prosvete!

Politika
Autor: Glas javnosti

Dosadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar i u novoj vladi Srbije vodiće resor zdravstva.

- Za razliku od nekih drugih kadrovskih rešenja ovo je, prema nezvaničnim informacijama, odluka koja se neće menjati - kaže izvor iz vrha vlasti.

Za razliku od Lončara, u novu Vladu Srbije 2020 ulaze i neka nova lica. Prema našim saznanjima, jedno od njih je Maja Popović, koja će preuzeti resor pravde umesto Nele Kuburović.

 Maja Popović je, inače, advokat, zaposlena u BIA, gde je svojevremeno bila i šefica kabineta bivšeg prvog čoveka ove institucije Aleksandra Đorđevića.

Novina je i prosveta koju će, prema našim saznanjima voditi neko od kadrova SPS-a, ali za sada nije poznato ko. To u isto vreme znači da Mladen Šarčević, koji je do sada bio zadužen za obrazovanje, odlazi sa ove funkcije.

 Prema nezvaničnim informacijama, još nema odluke ko će biti novi ministar sporta - da li na čelu ovog resora ostaje Vanja Udovičić, ili će ga ipak neko zameniti.

Kako će nova vlada Srbije tačno izgledati, trebalo bi da se zna sutra, kada će biti održana sednica Predsedništva SNS, nakon koje bi trebalo da bude poznat kompletan izgled novog kabineta.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR