Glas Javnosti

Žena OLIVERA IVANOVIĆA za 'GLAS': Nisam htela da sedim u Skupštini sa osumnjičenim ZA UBISTVO MOG MUŽA! (FOTO)

Politika
Autor: Glas Javnosti

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su, prošle nedelje u utorak, izveštaj o toku dijaloga sa Kosovom, a ovoj sednici Skupštine Srbije nije prisustvovala Milena Popović Ivanović. Razlog njenog odsustva je ekskluzivno ispričala za "Glas javnosti".

Naime, usvojeni izveštaj poslanicima je na sednici predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da Srbiji nije potreban zamrznuti dijalog sa Kosovom.

Vučić je u Skupštini rekao da Srbi na Kosovu žele da pregovori postoje kako bi se u budućnosti došlo do bilo kakvog kompromisnog rešenja.

On je ocenio i da "zapadne sile neće promeniti svoj stav o Kosovu i da će se zalagati za nezavisno Kosovo po svaku cenu", kao i da "nije vreme za prevelika očekivanja, nego za suočavanje sa realnošću koja nas okružuje".

- Kada me pitate šta je to kompromis, ja ću da kažem - ne znam - poručio je Vučić.

 

Piatanje je kako je moguće da Milena Popović Ivanović, kao poslanik u Skupštini Srbije, nije prisustvovala sednici posvećenoj pitanju Kosova i Metohije kada je njen nevenčani suprug život posvetio ovoj srpskoj pokrajini, a tamo je i ubijen.

- Postoji poseban razlog zašto nisam prisustvovala. Nisam želala da budem u istoj prostoriji sa Milanom Radoičićem koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo mog pokojnog supruga – rekla je Milena Popović Ivanović kratko u izjavi za "Glas javnosti".

Optužnica

Naime, Apelacioni sud u Prištini potvrdio je u maju ove godine treću verziju optužnice kojom je šest osoba optuženo da su deo navodne organizovane kriminalne grupe odgovorne za ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine, čime je otvoren put za početak suđenja.

Sud je odlučio da se optuženima Marku Rosiću, Silvani Arsović, Radetu Basari i Nedeljku Spasojeviću sudi kao članovima udruženog zločinačkog poduhvata koji su ubili Ivanovića.

Policajci Dragiša Marković i Žarko Jovanović optuženi su za manipulisanje dokazima u ovom slučaju.

Apelacioni sud u svojoj odluci kaže da je Osnovni sud u Prištini „dao dovoljno razloga“ da optužnica „sadrži dovoljno dokaza koji potkrepljuju osnovanu sumnju da su optuženi umešani u krivična dela za koja se terete“.

Svi optuženi izjavili su da nisu krivi na početnom ročištu u februaru 2021. godine.

Navodne vođe kriminalne grupe, po optužnici, bili su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović. Radoičić, potpredsednik Srpske liste, glavne srpske stranke na Kosovu koja ima podršku Beograda, i biznismen koji se smatra pravim nosiocem moći na severu Kosova, negirao je da je umešan u Ivanovićevo ubistvo.

Ubistvo

Dana 16. januara 2018. u ranim jutarnjim časovima izvršen je atentat na Olivera Ivanovića ispred sedišta njegove stranke Građanska inicijativa „Sloboda, demokratija, pravda” u Kosovskoj Mitrovici od strane nepoznatih počinilaca. Nakon atentata Ivanović je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici gde je preminuo.

Foto: Youtube/Printscreen

Sahranjen je 18. januara 2018. godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR