Glas Javnosti

ZELENOVIĆ STAO U ODBRANU KOSTIĆA i podržao njegov predlog o Kosovu, a kritičarima poslao JASNU PORUKU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle velikog napada na predsednika SANU Vladimira Kostića, zbog izjava o Kosovu, u njegovu odbranu je stao nekada prvi čovek Šapca, Nebojša Zelenović.

Predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, napisao je na društvenoj mreži Tviter da podržava predlog predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića za početak debate o Kosovu i Metohiji, te da je zahtev za njegovu smenu poziv za beg od stvarnosti.

- Podržavam predlog predsednika SANU Vladimira Kostića za početak ozbiljne i delotvorne debate o KiM. Zahtev da Kostić ode sa čela Akademije jeste, u suštini, poziv da pobegnemo od stvarnosti i da se prepustimo sudbini, na koju nećemo uticati - napisao je Zelenović.

Podsetimo, predsednik SANU Vladimir Kostić je u emisiji “Pregled dana” na Newsmax Adria izjavio kako “Kosovo nije naše, te da to treba što pre treba shvatiti”.

- Ja potpuno prihvatam da nisam u pravu. Ja sam putovao skoro i prelazio granicu, tačno su mi pokazivali delove ulice koji nisu zgodni za šetnju. Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo - rekao je Kostić.

Zbog njegove izjave, deo javnosti je zahtevao da podnese ostavku na mesto predsednika SANU.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR