Glas Javnosti

ZEKIĆ PLANIRA DA TUŽI JUDITU POPOVIĆ : Evo šta je rekla o Vučićevoj kontroli nad REM-om

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da se "slatko ismejala" intervjuu koji je za današnje izdanje nedeljnika Vreme dala doskorašnja članica tog tela Judita Popović i da će se zbog njenih navoda obratiti sudu.

„Toliko je gluposti i laži izrečenih da sam ostala bez teksta. Što se meni inače skoro nikad ne dešava. Svako ko ima imalo morala u sebi, nikada, što bi se reklo, ne pljuje u bunar iz kog je vodu, bukvalno do juče, pio. Zatim, ona je takav lažov, licemer i analfabeta, da je, koliko sam je shvatila, ona svima nama argumentovano objašnjavala, pa smo joj se mi suprotstavljali nekom slabom argumentacijom, a onda smo se umorili od snage njenih reči, i počeli da je ignorišemo“, navela je Zekić 

Кako kaže, to je potpuna besmislica.


„Upravo je bilo suprotno. Vrsni pravnici iz naših stručnih službi morali su bukvalno da crtaju skoro sve članove Zakona o elektronskim medijima, jer je skoro stalno mašila temu. Gospođa u tekstu takođe navodi da je naše glasanje bilo smehotresno i besmisleno. Ona celo svoje smatranje zasniva na pretpostavkama, i volela bih da iznese jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje“, rekla je Zekić.

Ona dodaje da Juditi Popović do sada nikada nije odgovarala, koliko god da su imale suprotstavljene stavove, stručne, ne političke, jer u REM-u politike nema, ali, ističe, sada mora da je pita – ‘Judita, da li haluciniraš, ili je moguće da si toliko bezobrazna?“

„To što ona misli da nas Vučić kontroliše – ponavljam, nek dostavi dokaze – je podilaženje takozvanoj građanskoj Srbiji. Čista autoprojekcija, pošto dolazi iz LDP-a, pa je navikla da je neko kontroliše. Nju verovatno kontroliše Šolak, sa čijih medija ne silazi i za čiju, jednu od televizija, mesecima zdušno radi kampanju za dobijanje dozvole za nacionalnu pokrivenost. I ne bih se bavila više njom i njenim nebulozama, od sada će se tim slučajem baviti isključivo advokati REM-a“, zaključuila je Zekić.

Popović , koja je nedavno podnela ostavku na članstvo u REM-u, izjavila je da „vlast apsolutno kontroliše rad regulatora, konkretno predsednik“ i da on posredstvom toga, drži pod kontrolom režimske medije“.

„Tu imate JMU (javne medijske ustanove) Srbije i Vojvodine i četiri komercijalne televizije sa nacionalnom frekvencijom, sve one zajedno dopiru do gotovo svakog građanina Srbije“, rekla je Popović.

Ona je, između ostalog rekla, da „zato ti pružaoci medijskih usluga i imaju nacionalnu pokrivenost kako bi ispunjavali potrebe vlasti da manipuliše javnim mnjenjem“.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR