Glas Javnosti

Zbog DRAMATIČNE situacije sa koronavirusom moguće ODLAGANJE izbora na Kosovu!

Politika
Autor: Glas javnosti

Institut za javno zdravlje Kosova preporučio je da se odlože lokalni izbori zakazani za 17. oktobar, javila je prištinska Koha, nakon što je saopšteno iz kosovskog predsedništva da je za ponedeljak zakazan sastanak sa liderima političkih stranaka kako bi se razmotril mišljenja i preporuka Radne grupe Instituta.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani pozvala je u subotu političke lidere da prisustuju konsultativnom sastanku, kako bi razgovarali o izbornom procesu, a usled loše epidemiološke situacije, preneo je Kossev.

Sastanak će se održati 13. septembra u 17:00, u Skupštini Kosova, preneli su prištinski mediji. U pozivu upućenom strankama navodi se da se sastanak održava s ciljem razmatranja stručnog mišljenja i preporuka Radne grupe Nacionalnog instituta za javno zdravlje, u vezi sa uticajem izbornog procesa na epidemiološku situaciju.

U međuvremenu su RTK i pojedini mediji javili da je sastanak sazvan s ciljem odlaganja izbora.

Međutim, šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja demantovao je te navode i kazao da će se na sastanku preispitivati mišljenje i preporuke Instituta u vezi sa izbornim procesom, kao i da sam sastanak nije sazvan s ciljem odlaganja izbora.

Prema navodima prištinske Kohe, odlaganje izbora je upravo jedna od preporuka Instituta za javno zdravlje. Koha je objavila članak nakon navoda šefa kabineta predsednice Kosova, navodeći da u odgovoru koji im je Radna grupa Insituta dostavila, piše da preporučuju da se izbori odlože, a zbog uticaja koji bi sam izborni proces mogao da ima na uvećanje broja zaraženih koronavirusom.

(Glas javnosti/Kossev)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR