Glas Javnosti

ZAVRŠEN PROTEST SRBIJA PROTIV NASILJA: Poznato je kada će biti održan NOVI SKUP!

Politika
Autor: Glas javnosti

Protest je okončan nešto posle 20 časova. Ranka Kašiković ponovo se obratila okupljenima u parku Tašmajdan, pozvavši građane da ponovo dođu na protest

Protest Srbija protiv nasilja je počeo ispred Narodne skupštine nešto posle 18 časova, govorom Ranke Kašiković koja je odbila 2021. godine da odbije na miting SNS i bila izložena mobingu.

Ogroman broj ljudi okupio se u centru grada, a do 19 časova početak kolone je stigao ispred RTS-a. Dok je Dnevnik 2 bio u toku, čuli su se glasni povici „ua“ i „ostavke“.

Protest je okončan nešto posle 20 časova. Ranka Kašiković ponovo se obratila okupljenima u parku Tašmajdan, pozvavši građane da ponovo dođu na protest sledećeg petka, što su okupljeni ispratili uzvicima "ostavke". 





Glumac Nenad Maričić je prethodno pročitao Disovu pesmu "Naši dani". 

"RTS je javni servis koji plaćaju svi građani. I zato tražimo samo da postupe odgovorno i poštuju zakon ove zemlje. Od RTS-a tražimo samo da rade svoj posao. Ako tako pažljivo izveštavaju o mitingu SNS-a ili protestima u Francuskoj, šta ih sprečava da isto tako izveštavaju i o protestima "Srbija protiv nasilja"?", saopšteno je sa bine. 

Narodna poslanica Marinika Tepić zahvalila se građanima što su se izborili da prvi put izveštaj sa protesta bude na RTS-u. 





"Hvala im još jednom što mirno i dostojanstveno istrajavaju u svojim zahtevima, jer ovo je njihova pobeda. Pozvali smo ih da se opet okupe idući petak u 19 časova, jer vidite da se zahtevi ispunjavaju jedan po jedan, važno je da ostanemo istrajni u ovoj mirnoj i dostojanstvnoj borbi", rekla je. 





Podsećamo, protesti „Srbija protiv nasilja“, održani su i u ponedeljak, 8. maja, u petak, 12. maja, a onda i prošlog petka, 19. maja.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR