Glas Javnosti

ЗАУЗИМАЊЕ "ГАЗИВОДА"?: На север Косова стигла елитна јединица "косовске војске" која је учествовала у хапшењу Марка Ђурића!

Politika
Autor: Глас јавности / Курир.рс / од 06.08.2018.

Албански медији објавили су да је јуче ујутру у базу у јужној Косовској Митровици стигла колона специјалне полиције за брзе интервенције ФИТ. Ова јединица учествовала је у хапшењу Марка Ђурића

Американци се још нису повукли са Газивода, а нове јединице албанских полицајаца током ноћи у суботу на недељу и јуче ујутру пристизале су у базу косовских специјалаца Белведере у селу Свињаре у јужном делу Косовске Митровице. Пристижу и јединице РОСУ, али оно што је још опасније је ФИТ, косовска полиција за брзе интервенције, позната по учешћу у хапшењу Марка Ђурића.

Уз звуке хеликоптера Кфора, који су мало-мало па надлетали северни део Митровице, ова вест објављена на албанским медијима, а убрзо и на српским, унела је јуче ујутру ново узнемирење међу Србе који су таман одахнули после информација (испоставило се нетачних) да америчких војника више нема на Газиводама.

Испред машинске зграде електране која се налази одмах поред магистрале Зубин Поток - Брњак, око 12 сати дежурала је јака патрола Американаца са два возила и шест-седам војника, са дугим цевима и шлемовима, који су незаинтересовано пропратили пролазак новинара из Београда.

 

Глас јавности / Курир.рс/ од 06.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR